Zoveel te doen

Zoveel te doen.

Leuk liedje van Toontje Lager, geeft de drukte in het leven aan dat we zoveel te doen hebben, maar meteen ook de reflectie ervan.

Rare week geweest, het is nog steeds heel warm, de nachten zijn gezakt tot net onder de 20 graden, dat slaapt een stuk lekkerder.

Het lijstje van afgelopen week.
Maandagen blijven lastig voor mij op een of andere manier, maar ik besteed die dan aan administratieve dingen en organiseren van verhuis spullen.

Dinsdag liep het niet zo goed, Marja was hier en wilde dingen doen waar ik ook nog bij moet dus dat werkte niet, is ook lastig communiceren zo voor ons, we zijn toen maar spullen gaan halen en uiteindelijk heb ik wat in de schuur gerommeld en zij in huis.

Woensdag was een verloren dag, dat zat er al aan te komen. Als je hier als buitenlander komt wonen moet je je melden bij de gemeente en krijg je een verklaring voor 5 jaar, daarna moet je een Cartao De Residencia Permanente aanvragen bij de SEF (vreemdelingendienst) die krijg je in principe altijd als je EU burger bent, dat kaartje is 10 jaar geldig. Mijn adres en Nederlandse ID kaart nummer moesten aangepast worden en dan krijg je dus weer een nieuw kaartje voor 10 jaar.
Een maand geleden een afspraak gemaakt per internet, de enigste manier en woensdag ik naar de SEF, hartstikke druk, ga maar zitten en de namen worden afgeroepen, na een uur was ik aan de beurt.
Ik had mij goed voorbereid, kopie van de finanças (belastingdienst) mijn Portugese kaartje, oude en nieuwe Nederlandse ID kaarten, nee ze moesten een huur of koopcontract hebben als bewijs dat je daar woont. Gelukkig loop ik hier al langer mee en neem ik altijd van alles mee naar dit soort instanties.
Ik kreeg 2 vellen papier en moest al mijn gegevens weer met de hand invullen, ook de namen van mijn ouders, daarna werd een deel aangepast in het systeem, 2 pasfoto´s inleveren en krijg ik (als het goed gegaan is) over 2-3 weken een bericht dat ik mijn nieuwe kaartje op kan halen, uiteraard tegen betaling van 15 €
Geen wonder natuurlijk dat de afspraken uitlopen ☹
Overigens zeer vriendelijke mensen, waar ook regelmatig een lach vanaf kon en bereid waren je in Engels te vertellen waar je wat in moest vullen.

Naar de EDP (elektra maatschappij) geweest en geregeld dat 1 oktober de stroom afgesloten wordt, keurig per SMS een bevestiging gekregen.
Einde van de ochtend was ik pas klaar en bekaf en heb ik niet veel meer gedaan dan wat schuiven met verhuis spullen hier.

Verder natuurlijk weer wat klussen gedaan.
Scharnieren aan de keukenkastdeurtjes gemonteerd en bij de bovenkasten de deuren ingehangen.
Een bank gekocht en die is al bezorgd worden, de kamer staat meteen vol, lekker klein en gezellig maar dat wel gewend.
Mengkraan voor de keuken gekocht en op de spoelbak gemonteerd.
Ventilator voor de badkamer gekocht en een doorvoer in de muur gemaakt.
Element systeem met planken gekocht en gemonteerd in de achterkamer bij mijn computer.
Stukmateriaal gekocht en de gang gestukadoord, nog nooit gedaan, in het begin nogal wat knoeien, maar na een meter of 2 ging het beter, hierna gaat er structuurverf over heen
Elektra groepenkast aangesloten en afgewerkt, ook daar tevreden over, nu nog 2 aardepennen slaan.
Vitrages gekocht en opgehangen voor de ramen in de woonkamer en slaapkamer.
Luik gemaakt in de achterkamer, nu is overal het plafond dicht.

Komende week.
Maandag komen ze het keukenblad brengen, dat maak ik zelf op maat en de gaten voor wasbak en kookplaat in.
Dinsdag weer spullen naar hier en wordt dan hopelijk de gang geverfd.
Ik ga dinsdag verder met stucwerk.
Woensdag nog niets in de planning staan dus met wat geluk stuken.
Donderdag zit ik de hele dag in het ziekenhuis voor controle, bloedonderzoeken, port-a-cath doorspoelen, consult oncoloog en een TAC scan. Wordt een zware lange dag met veel wachten.
Vrijdag naar het oude huis restant kleine bomen kort zagen, ik blijf daar slapen.
Zaterdag een soort garageverkoop om de laatste overbodige spullen te verkopen, afgelopen week al het e.e.a. verkocht, het loopt goed. 

Nieuwe bank

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.