Weer wat verder met verbouwen

Weer wat verder met verbouwen.

Deze week wat meer zichtbaar werk kunnen doen en weer wat verder met verbouwen kunnen komen.

Nieuwe dakgoot gelegd over de muur van de schuur, mocht het een keer gaan regenen kan het water van het dak van het huis tenminste goed weg zonder dat het over het dak van de schuur moet.

Het is nog steeds erg heet, weer een paar dagen tegen de 40 graden, gelukkig heb ik er met binnenwerk minder last van.

De nieuwe koelkast ben ik heel blij mee, lekker stil en de temperatuur is prima te regelen zodat mijn eten en vooral mijn drinken lekker koel staat. Ook de ijsjes van de Lidl hebben het daar tijdelijk prima naar hun zin.

In de computerkamer het oude verrotte kozijntje er uit gehaald, het nieuwe raam is binnen en kan ik deze week plaatsen. Voor die opening zitten 3 ijzeren staven, vroeger voor de beveiliging denk ik, ik heb geen zin om ze eruit te halen, ik weet ook niet hoe de constructie is dus ik heb ze mooi geschuurd en netjes geverfd.

Latten voor gipsplaten tegen de muren gemaakt en isolatie plaatjes ertussen gezet, ook voor eventueel optrekkend vocht omdat het de achterkant van het huis is waar vrijwel geen zon op staat.
In de gang ernaast ook plaatjes gezet en gipsplaat gemonteerd.

De nokbalk is een mooie en goede eucalyptus balk, die gaan meer dan 100 jaar mee, in de muur twijfel ik of dat de kopse kant nog helemaal goed is. Ik heb voor de zekerheid een verticale steunbalk aangebracht, koste maar 8 € en ik heb er 2 uit kunnen halen. Het zal niet nodig zijn maar alles ligt nu daar toch open en voor dat geld kon ik het niet laten.

Zoals ik vorige week schreef, ik heb een landje gehuurd, afgelopen week even verkend en met mijn 2 buren gesproken, aardige mensen. Er is een puls en via een elektrische pomp kunnen we onze landjes bevloeien, we hoeven met de eigenaar alleen maar het elektra verbruik af te rekenen.
Afgelopen week heb ik een flink stuk gemaaid, puur op gevoel hoe ik denk dat het het beste uitkomt.
Achteraf blijk ik 15 x 27 meter = ongeveer 400 m2 gemaaid te hebben 🙂
Ik neem niet alles, aan de kant wil ik een meter schoon houden tussen mijn plantjes en het onkruid op het restant van het terrein. Maar 300-350 m2 zal het wel worden denk ik, kost net zo veel.

Deze week wil ik de achterkamer klaar krijgen, dus raam erin, gipsplaten tegen de muur, stopcontacten maken en houten schrootjes tegen het plafond. Het plafond isoleren en dat stuk van de vliering planken leggen.

Samenvatting.
Ook nu weer het verhaal wat samengevat de rest staat weer op Yoors.
Om deze blog wat uitgebreider te lezen en ook meer foto´s te zien kun je onderstaande link aanklikken en dan kom je rechtstreeks op mijn blog, je hoeft je niet aan te melden om alles te lezen en rond te kijken op geheel de Yoors omgeving. Het kan zijn dat je even later een aanmeldscherm krijgt maar dat kun je gewoon weg klikken.
Link naar mijn blog

Oude slaapkamertje

Gang

Landje

error: Content is protected !!