Weer een onderzoek achter de rug.
Weer een onderzoek achter de rug.

Weer een onderzoek achter de rug.

Paar weken geleden bloedonderzoek gehad en de marker Ca19-9 is weer gestegen, de rest van de waardes was binnen de marge.
Vorige week een darmscan gehad, bij mij is een colonoscopie onderzoek met een slang niet meer mogelijk omdat mijn darmen sinds de operatie anders liggen.
Paar dagen wat aangepast eten en dag voor het onderzoek 5 x contrastmiddel drinken en in de namiddag laxeermiddelen innemen en daarna nuchter blijven. Het legen ging goed en was op tijd gestopt om de reis naar de prive kliniek, ziekenhuis had niet genoeg capaciteit, te ondernemen, toch 3 kwartier rijden.
Onderzoek was ongemakkelijk en soms even pijnlijk omdat er gas in je darmen gepompt wordt en ik nuchter was, maar ging verder goed.
Uitslag wordt naar het ziekenhuis gestuurd voor beoordeling, ik hoor wel als er iets is. Ik probeer toch contact te maken, helemaal gerust ben ik er niet op, ik voel mij soms opgeblazen en er werd tijdens de scan een paar keer dingen gevraagd over de situatie van mijn darmen. Ik heb er wel gedachtes over wat ik mogelijk wel en niet doe als het niet goed zou zijn.
De terugweg was vervelend, ik ben alleen en het is toch 70 km rijden met een opgeblazen buik. Thuis gekomen was ik behoorlijk beroerd, het ingeblazen gas kon niet weg en bleef hangen in kronkels, dat heb ik elke keer. Op een gegeven moment kwam het wel los en knapte ik erna op. Wat gegeten en naar bed gegaan omdat ik erg moe was.
´s Avonds uren last van waterige diarree gehad, kleur fluorgroen van het contrastmiddel. De nacht goed doorgekomen en de dagen erna alleen maar moe, eten ging goed en verder geen problemen. Zoals elke keer duurt het bij mij echt een week voordat ik weer ontlasting heb, zelfs geen aandrang al die tijd, voor iemand die meerdere malen per dag moet een echte verademing.

In het huis heb ik al een poos niet veel gedaan, ik heb nog steeds niet veel energie en zin.
Wel overdag in de tuin bezig en met Alice wandelen om wat aan mijn conditie te doen. Slapen doe ik veel, ik kom ´s morgens voor mijn doen laat mijn bed uit en tot het middageten doe ik eigenlijk niets dan een beertje lamballen, ach moet ook kunnen.
Komende tijd zal ik wat meer over mijn huisje en tuin schrijven.

Het was supermaan dus toch maar wat foto´s van de maan gemaakt. Best goed gelukt vind ik zelf.

Supermaan 27-04-2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!