Wat een gedoe

Wat een gedoe.

Wat een gedoe de afgelopen tijd. Afgelopen maanden druk bezig geweest met een klein huisje hier in de buurt met 2000 m2 land en de vraagprijs 17.500 €. Het zag er leuk uit, moest wel veel aan gebeuren en dat was ik in mijn hoofd aan het berekenen en uitzoeken. Zelfs 2 bezichtigingen gedaan, waarvan 1 zelfs met de eigenaar, die even uit het bejaardenhuis was gehaald.
De makelaar kwam met de gevraagde papieren op de proppen en daar zag ik aan dat de bebouwde meters niet overeen kwamen met de documenten. Het komt hier wel vaker voor en dat kan soms nog wel opgelost worden, ik heb de makelaar gevraagd dit uit te zoeken. Het terrein en huis ligt niet direct aan de hoofdweg en ik wilde natuurlijk ook de toegang gewaarborgd hebben.
Na 2 maanden en zelfs de enigste dochter van de eigenaar een mail gestuurd te hebben kwam het hoge woord eruit, moeilijk moeilijk. Er was vroeger een bepaalde vastlegging in het conservatorio (soort kadaster) niet gedaan, waardoor er nu, een vaker gebruikte, en een min of meer legale truc uitgehaald moest worden.
Wij zouden de grond moeten kopen en beschrijven, de eigenaar daarna 3 getuigen laten verklaren dat hij daar al meer dan 20 jaar woonde, dan een week later het “huis” kopen.
Echter verder in de papieren blijkt het dan een gebouw te zijn, wij zouden dan moeten weten dat verkoop of zelfs schenking voor ons dan niet mogelijk was en om er te mogen wonen het bestemmingsplan aangepast zou moeten worden.
Iedereen snapt wel dat ik daar niet aan begin, teveel haken en ogen en wij dan een stuk grond wat eigenlijk niet meer is dan een moestuin met een luxe schuur erop, waar we ons hele leven aan vast zouden zitten.
Jammer van de energie die ik erin gestoken heb, maar zo gaat dat vaker hier. Wat een gedoe dat wel.

Ook met een ander huisje al een tijdje bezig, klein met een stukje grond van 100 m2 en een vraagprijs van 20.000 €, op een goede locatie en een schitterend uitzicht. Afgelopen week voor de 2e keer bekeken, moet ook veel aan gebeuren o.a. een nieuw dak en een terrasmuur die overhelt en we weten niet hoe we het in moeten delen, dat is allemaal nog te overzien en te doen. Er zat een kleine constructiefout in de keukenvloer die verder bekeken moet worden.
Echter er zijn 8 erfgenamen, waarvan 1 binnenkort het aardse voor het eeuwige ruilt, dan worden het nog meer erfgenamen. De kans is groot dat dit ook een doodlopend spoor is.

Afgelopen donderdag nog een huis bezichtigd, een groter huis waar ook het een en ander aan gedaan moet worden, vraagprijs 21.000 € Er zit een flinke patio bij en waarschijnlijk een stukje grond iets verder op. De locatie staat ons niet aan en ik heb er mijn twijfels over. Er loopt een raar paadje over de patio naar een ander stuk land, het zou zomaar een overpad kunnen zijn, daar hebben we helemaal geen behoefte aan. Misschien nog eens navragen bij mensen daar in de buurt die ik ken.
We schrijven het nog niet af, maar we lopen er ook niet warm voor.

Afgelopen week paar keer naar de advocaat geweest als voorbereiding voor de uiteindelijke overdracht van ons huis. Wij hebben alles klaar en de advocaat wilde alleen nog een kopietje maken van het energie certificaat, dus ik meteen aangeleverd. Michael (de nieuwe eigenaar) heeft gevraagd of de advocaat hem een mail wil sturen omdat hij ook gegevens nodig had en wat vragen over verder verloop.
Zoals zo vaak in Portugal gebeurde dat niet en ben ik er uiteindelijk 2 keer achteraan gegaan. De laatste keer stond ik ´s morgens voor opening aan de deur en werd het dus ter plekke geregeld. Wat een gedoe, Ik ben verdorie het werk van de advocaat of de assistent aan het doen. Voor het goede doel zullen we maar denken.

Vandaag weer veel regen, we hebben nog wat kleine dingetjes nodig dus besloten vandaag maar naar Coimbra te gaan. De auto bij Leroy Merlin geparkeerd en boodschappen gedaan, helaas drie kwart van wat we wilden, hadden ze niet of niet naar onze zin. Daarna zijn we even lopend naar de Burger King gegaan en wat gegeten, toen we terug liepen naar de auto hoorden we wat kraken en zagen een bestelbus kort langs onze auto draaien en zagen plastic op de grond liggen.
De bus reed langzaam door en de man gemaand te stoppen, hij bleef een beetje voor zich uit staren. Ik kijken en ja hoor schade, achterlichtunit kapot en de bumper beschadigd, ik dus ook naar de bus en flink kloppen op het raam en meteen foto´s maken van zijn kenteken. Ja hij had het gezien en wilde echt stoppen hoor !!
Hij, oudere man, zijn auto weer achteruit gereden en sorry sorry, ik hoe gaan we dat oplossen ? Zijn fout zei hij en wilde betalen, ik schatte het snel 200-300 €. Dat had hij niet in zijn zak zitten, ik zei “hier binnen kun je pinnen”, maar dat was ook moeilijk, maar konden we deze week wel regelen samen, daar trap ik niet in en zei “dan maar politie”, nee dat wilde hij ook niet.
Ik heb een stel foto´s gemaakt van de schade aan mijn auto en het krasje op die van hem.
Op dat moment kwamen er een bewaker en medewerkster van Leroy Merlin aanlopen, ze hadden het gezien op de camera´s of iemand had het gezegd, zeer aardige mensen en die spraken ook goed Engels.
De bewaker heeft het schadeformulier ingevuld en verder geholpen met vertalen.
Toen alles klaar was heeft de oude man nog zijn excuses aangeboden en hebben we de bewaker bedankt voor zijn zeer vriendelijke hulp.
Ondertussen hadden al een paar mensen gezegd dat we geluk gehad hebben dat we het zagen, de dader was anders gewoon doorgereden.
Maandag naar mijn eigen verzekering en dan maar eens kijken hoe het hier werkt, ik heb echt geen zin en energie dit zelf op te gaan lossen, de auto maar naar de garage en gewoon netjes laten maken, het is tenslotte totaal niet mijn schuld, maar wat een gedoe heb ik er weer door.

Het wordt een zeer drukke week, maandag komt Michael een weekje naar Portugal.
Dinsdag moet ik bloedprikken in Oliveira do Hospital.
Woensdag controle consult bij mijn chirurg en port-a-cath doorspoelen in Coimbra.
Donderdag weer naar Coimbra om 1 plekje op mijn rug en 1 of 2 plekjes op mijn hoofd weg te laten halen door de dermatoloog.
Helaas konden die 2 dagen niet gecombineerd worden.
En dan moeten we deze week ook nog wat documenten en stappen nemen voor de uiteindelijke verkoop, hierover later meer.

Eens kijken wat ik zondag kan doen, eerst maar eens uitslapen, wat een gedoe was het allemaal, ik ben bekaf.

8 reacties:

  1. Take care Albert, het komt vast allemaal goed … ik ben er echt van overtuigd dat op het juiste moment de dingen zichzelf allemaal aandienen. Eerst je gezondheid. First things first.

  2. inderdaad een drukke week int vooruitzicht, vooral jezelf niet verliezen en op tijd rust nemen

  3. Op Yoors had ik hier al iets op gezegd, maar wil je tevens succes wensen bij de zoektocht naar een geschikt huis zonder poespas er om heen.

  4. Dank je wel, we hebben gelukkig de tijd. Ach als deze week erop zit schakel ik weer even terug, anders wordt het te zwaar.

  5. Rust eerst maar eens even uit. Vind het zoeken van een huis hier al zoveel energie vreten, laat staan met jouw gezondheid en dermatoloog bezoekjes. Goed op jezelf passen.. jullie huis komt er vast nog aan in een betere versie dan deze bezichtigingen.. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.