Van alles wat.
Van alles wat.

Van alles wat.

Ik ga mijn site weer meer leven in blazen, ik had de lay-out al veranderd en ga nu ook wat meer verhalen plaatsen, ik schrijf op zijn tijd korte verhalen waarin soms werkelijkheid en fictie door elkaar heen lopen, meestal zit er een twist in waardoor U op het verkeerde spoor gezet kunt worden, of alles toch anders is dan het lijkt of is.
Ik zit al ruim 4 jaar op een soort van blogforum, heb daar een hele leuke tijd gehad maar door veranderingen kan ik niet meer mee en voor mijzelf besloten dat verlaten, ondanks veel leuke mensen die ik daar digitaal heb leren kennen, dat gaat mij wel aan het hart.

Gisteren een flink ontroerend momentje gehad waar ik de tranen van in mijn ogen kreeg, de buren kwamen weer wat aardappels en eieren brengen, maar nu ook een hortensia, die hadden ze in de winkel gezien en vonden ze wel leuk voor mij. Wat een schatten zijn het, het zijn gewone mensen die altijd aan het werk zijn en een thuiswonende dochter met flinke gezondheidsproblemen, maar ze staan altijd voor iedereen klaar, schatten zijn het. Door dit soort mensen, die echt gemeend aandacht aan je geven ben ik extra dankbaar dat ik hier mag wonen.

De beperkingen worden langzaam in fases opgeheven dus mag ik er weer meer en verder uit, tenminste als de besmettingen laag blijven, anders wordt er per gemeente weer beperkingen opgelegd. Dat werkt hier goed, de regering is duidelijk en de mensen staan er achter.

Afgelopen week gebeld door de dokterspost, ik ben aan de beurt voor vaccinatie, ik heb er heel lang over nagedacht en twijfel toch nog, maar ga het wel doen, in ieder geval eenmalig en dan zien we volgend jaar wel weer.
Ik heb gevraagd welk merk ik krijg, Pfizer was het antwoord, ik heb gezegd dat ik die niet wil omdat die de nieuwe techniek gebruikt waarvan we niet weten wat de bijwerkingen op termijn zijn. Aangegeven dat ik wel AstraZeneca of Janssen wil omdat die hetzelfde werken als de oude griepspuiten (die ik overigens nooit nam) de man vertelde dat die komende week verwacht worden en ze mij dan zullen bellen om langs te komen. Ik ben benieuwd.
Deze vaccinaties hebben mogelijk als bijwerking op trombose, ik slik al meer dan 20 jaar trombose medicijnen, maar ik ga het toch maar doen en zie wel wat er van komt, anders pech gehad. Zonder vaccinatie zijn er teveel beperkingen om “vrij” te leven.

Het weer is raar, veel regen, wind en onweer, maar het wordt nu gelukkig steeds warmer en dus ook aangenamer, de kachel heb ik ’s avonds zelden meer aan.
Mijn groentetuin gaat als een speer, veel sla, uien en peultjes die ik regelmatig oogst, verder staan er meerdere groenten in die binnenkort de vriezer en weckflessen in kunnen.
In de jaren dat ik in Portugal woon is dit mijn beste tuinjaar.
Ik zal binnenkort een blog maken over mijn tuin met veel foto’s.

6 Reacties

 1. Dank je wel voor je leuke reactie. Terugkeren denk ik niet, gezien wat tegengestelde blogs en reacties, maar dat geeft niet de wereld is veel groter.
  Tuin is inderdaad liefde en daarin investeren, ik loop er elke dag doorheen, hier trek je wat uit de grond en is het klaar en op een andere plek zit hardnekkig gras dat maar blijft komen, het is een soort samenleven 😀

 2. Mirelle

  Hoi Albert, wat fijn dat we hier een kijkje bij je kunnen nemen! En wat een toffe buren heb jij! Jammer dat je bij Yoors weg bent, hoop dat je ooit weer terug komt. En ik snap dat je dat gaat doen je laten vaccineren. Zeker spannend maar anderzijds, je wil straks ook wel eens weer kunnen reizen misschien en dan is het wel een vereiste wellicht. Jouw groententuin gaat echt als een speer, wat een lekker zonnetje en wat liefde en zorg al niet kan doen he? Groetjes Mirelle

 3. Christel

  Hé jij daar!
  Fijn te zien dat je meer leven in je site gaat blazen, ik probeer je nu hier actief te volgen, en ga je gewoon spammen tot je genoeg van me hebt ;-).
  Ik ga met je mee in het vaccinatie verhaal, ook ik twijfel nog, maar denk dat ik er uiteindelijk wel voor ga.
  En dan hoop ik natuurlijk op reis te kunnen, nog twee maanden, de tijd begint te dringen, tenzij het Janssen wordt…

  Tot snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!