Slopen in het huisje

Slopen in het huisje.

Zoals in de vorige post te lezen een oud opknaphuisje gekocht.
Afgelopen tijd druk bezig geweest met slopen in het huisje en leegruimen, alleen in de schuur stonden spullen, grootste deel van de buurman die een van de erfgenamen is, na een paar dagen (ik had gezegd geen superhaast te hebben) had hij er alles wel uit, ik heb nog wat geholpen.
In het huisje stond helemaal niets, dus konden we gaan kijken wat er goed was en wat we moesten en wilden slopen.

Het dak is grotendeels goed, de constructie is goed, alleen aan de achterkant zijn wat kleine lekkages geweest waardoor een balkje is gaan rotten.
Het huisje heeft maar 1 verdieping en een bergzoldertje, de tussenbalkjes waren flink aangetast door houtworm en we hebben besloten die er uit te halen omdat het plafond van doorgezakt hardboard was en te vervangen.

Elektra bestond maar uit 1 groepschakelaar en alles van schemerlampjesdraad, natuurlijk ook allemaal eruit gesloopt.

De tuintjes ontdaan van het eerste onkruid zodat het wat toonbaarder en overzichtelijker werd wat we daar mee kunnen.

Dag na de koop bij de gemeente waterleiding weer aan te laten sluiten, en dat was de volgende dag aangesloten. Prima drinkwater en geen chloorsmaak.

Elektra aanvraagt, daar zouden ze een paar dagen later voor komen, keurig op afspraak kwamen ze. De elektrameter was verouderd maar werd na een kort praatje en uitleg vervangen door een digitale meter en even later hadden we stroom..
3 Dagen later kwam een andere monteur, de meter werd niet automatisch uitgelezen en hij kwam kijken hoe dat kwam. Ik neem te weinig stroom af, ik klus, lees sloop, overdag en gebruikte heel weinig of geen stroom. Of ik even kon testen met elektrisch gereedschap, mijn klophamer even op volle toeren laten draaien en toen bleek alles toch goed te werken, weer een handje en weg was hij.

Soms gaan dingen hier gemakkelijk en vermakelijk.

Ik heb het verhaal flink ingekort. Sinds 1,5 jaar schrijf ik blogs en zet ik op foto´s op Yoors, dat is een Nederlandse social media site die totaal anders met je gegevens omgaat dan Facebook.
In het verdienmodel delen de leden mee, voor alle content die we plaatsen en gelezen wordt krijgen we punten, die punten vertegenwoordigen een kleine waarde die je uit kunt laten betalen.
Als je een uitbetaling aanvraagt staat dat binnen 1-2 weken op je bankrekening. Ik heb in deze 1,5 jaar al 3 keer een uitbetaling laten doen, ik heb iets van 150 € bij elkaar verdiend.
De regels en voorwaarden zijn helder en simpel. De mensen en reacties zijn totaal anders dan op Facebook en het is zeer positief. Ik ben er blij mee.

Om deze blog wat uitgebreider te lezen en ook de foto´s te zien kun je onderstaande link aanklikken en dan kom je rechtstreeks op mijn blog, je hoeft je niet aan te melden om alles te lezen en rond te kijken op geheel de Yoors omgeving. Het kan zijn dat je even later een aanmeldscherm krijgt maar dat kun je gewoon weg klikken.

 Albert van den Berg op Yoors, blog slopen in het huisje

error: Content is protected !!