Senna

Via een kennis getipt over een nestje waar we wel interesse in hadden, helaas op de kijkdag waren alle pups al vergeven. Maar hij wist nog wel iets anders, maar dan moesten we het wel echt willen.
Toen we de jongen de eerste keer zagen waren ze net 3 weken, helemaal onder de vlooien en ze sliepen in 2 emmers. Gelukkig was de moeder heel erg aanhankelijk en konden we alles met de pups doen, dus we hebben ze ontwormd, behandeld tegen de vlooien en regelmatig bijgevoerd. We hadden afgesproken onze pup met 8 weken mee te nemen, echter de 6e week was er heftig onweer en bakken regen,  dus wij maar weer naar de pups, daar zaten ze dan drijfnat en rillerig want de emmers stonden vol met water. Na een lang gesprek gehad met de eigenaars hebben we onze pup meegenomen. Volgens de eigenaars konden ze nog wel even bij de moeder blijven en was die regen geen enkel probleem, maar we hebben toch doorgezet en het hondje droog gemaakt en meegenomen.
We hebben haar Senna genoemd en haar laten enten, chippen en een Europees paspoort gegeven.

Ze gedraagt zich goed, is de beste vriendjes met onze Alice en Troi en is erg waaks, helemaal niet bang en barstensvol energie, soms een beetje druk, maar ach het is een schatje, luistert goed, loopt altijd mee over het terrein en waakt goed tegen wilde dieren.Bewaren

Update maart 2016 :
Helaas hebben we onze Senna in moeten laten slapen, ze was een paar dagen lusteloos en sliep veel en at weinig, ze heeft dat wel eens vaker gehad maar dan knapte ze na een paar dagen weer op, maar deze keer helaas niet, in het weekend zagen we ze sterk begon te vermageren. Maandag is Marja met haar naar de dierenarts gegaan en die heeft haar onderzocht, ze had 42 graden koorts en je kon zien dat ze steeds slechter werd, de dierenarts adviseerde haar in te laten slapen, en dat doen ze toch niet snel hier. Waarschijnlijk had ze Leishmaniose. We zullen haar missen ze was altijd bij ons in de buurt als we op het terrein iets aan het doen waren, ze waakte en bewaakte alles goed, ze was een echte killer, slangen, mollen, hagedissen legden het altijd af tegen haar en zelfs voor wilde zwijnen was ze niet bang. We hebben een hele goede aan haar gehad.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.