Regen in Portugal

Regen in Portugal.

De regen in Portugal is eindelijk begonnen en het was hard nodig ook, de beek sijpelde nog steeds maar een beetje terwijl die normaal weken moet kolken in deze tijd. Nu begint het ergens op te lijken hoewel er nog veel water nodig is, je ziet het aan de grond, plassen blijven nog staan en hier en daar begint zand te verschuiven, gelukkig nog niet bij ons.
Volgens de weersverwachtingen krijgen we de komende 2 weken iedere dag een flinke hoeveelheid water, gelukkig tussendoor af en toe wat droog.
Maar er zal nog meer regen in Portugal moeten komen anders hebben we volgend jaar weer vergelijkbare problemen.

Eindelijk zijn mijn bloedwaardes van de trombose meting weer goed, sinds het verwijderen van de huidkankerplekjes bleven de waardes te laag.
Met de verpleger een aantal klachten besproken waar ik al langere tijd last van heb en sommige erger worden. Hij zal voor mij een bloedonderzoek naar de werking van mijn schildklier aanvragen.
Ik heb daar in Nederland ook last van gehad, maar met de pilletjes ging het toen net iets te hard waardoor toen de middel erger was dan de kwaal.

Maandag 5 maart wordt de auto eindelijk gemaakt, er was een slechte communicatie tussen de verzekering van de tegenpartij en de garage waar ik naar toe ben gestuurd. Ook vind een Opel/Peugeot garage het toch blijkbaar lastig een achterlicht unit voor een Opel te regelen.
Het is overigens de garage waar ik altijd met mijn Transit naar toe ging, eigenlijk nooit slechte ervaringen met ze gehad.
Alles bij elkaar heeft de verwerking van deze schade langer geduurd dan die van de brand in oktober. Nu ga ik er maar vanuit dat ik morgen weer rond rij met een nieuwe achterlichtunit, je weet het maar nooit hier.

Afgelopen weken ene nieuwe camerarugzak gekocht, mijn oude was veel te groot, mijn nieuwe spullen zijn een stuk kleiner en ook minder.
Toevallig was er een in de reclame en dat scheelde 35 % op de reguliere prijs, het is een Lowepro een goed merk met zeer lange garantie, in principe kan ik daar de rest van mijn fotoleven mee doen. Mijn oude, bijna als nieuwe camerarugzak heb ik te koop gezet.

Ik ben nog steeds druk voor een omgeving om in de toekomst te gaan wonen, grofweg de omgeving Coimbra-Taveiro-Montemor o Velho-Figueira da Foz spreekt mij wel aan. Een heel stuk vlakker wat handig is voor mijn gezondheid, veel meer riviertjes en een andere flora en fauna. Nog tijd genoeg dus ook maar eens wat zuidelijker kijken dit jaar.

Ook een mogelijke terug verhuizing naar Nederland is een optie, dat maakt het voor mijn gezondheid misschien wat gemakkelijker in de toekomst.
Maar of dat haalbaar en vooral betaalbaar is moet ik nog allemaal verder uitzoeken.
Mijn voorkeur gaat dan uit voor grofweg het gebied Nijmegen-Arnhem-Doetichem-Apeldoorn. Tot mijn verassing sta ik nog ingeschreven bij een woningbouwvereniging sinds de tijd dat we in Wijchen woonden.
Misschien (hangt van gezondheid, energie en onderzoeken af) ga ik in april of mei met de auto naar Nederland, dan kan ik eens rond kijken en bij instanties vragen wat de mogelijkheden zijn voor terugkeer.
Mocht ik mijn keuze al gemaakt hebben, neem ik misschien al wat spullen mee die hier niet meteen nodig zijn en sla ik in Nederland ergens op.
Verhuizen zal zeker niet dit jaar gebeuren, ik heb in het najaar nog een paar onderzoeken en consulten in het ziekenhuis en die port-a-cath zit er nog steeds in.

Op verzoek van Michael de jeu de boules baan afgebroken, toch nog een heel werk geweest al die stenen weer naar boven terug brengen. Ieder dag een uurtje gedaan en dan kom ik er ook wel. Het terras daarna omgefreesd en mooi vlak gemaakt, je ziet er nu niets meer van.
De stenen ga ik gebruiken als onderste gedeelte voor een nieuw houthok (het oude is verbrand) wat naast een parkeerplek komt, is gemakkelijker te vullen omdat daar een vrachtauto of pickup kan komen.
Boven de stenen komen dan planken aan drie zijden.
Verder nog wat kleine dingen aan het doen die met het opruimen na de brand te maken hebben. Ik moet toch eens een blogje schrijven hoe het na de brand gegaan is en wat de stand nu is. Maar op een of andere manier komt het er niet van.

error: Content is protected !!