Paar stapjes verder met klussen

Paar stapjes verder met klussen.

Elektra bedrading.
Is op een haartje na klaar, elke ruimte is voorzien stopcontacten, schakelaars en LED lampen, deels in de muur gewerkt en deels achter de gipsplaten. Ik moet nog voor bij het aanrecht en de 2e slaapkamer draden trekken voor de stopcontacten, de centraal,- koppeldozen zijn al aangesloten, dus kan ik zo naar toe werken. Voor de oven en de wasmachine die een eigen groep krijgen heb ik ook al bedrading liggen.
Tot nu toe heb ik 100 meter flexibele buis gebruikt, toch nog heel wat voor zo´n klein huisje.

De schoorsteen en de schouw
Omdat we die in de keuken niet gaan gebruiken heb ik verwijderd. De schoorsteen heb ik van bovenaf steen voor steen los gehakt en door het gat naar beneden gegooid. Daarna alles weggehaald en in sterke (hondenvoer) zakken gedaan. Daarna de schouw afgebroken, gelukkig is deze later geplaatst en niet in de muur verwerkt, wel hadden ze de steunbalk boven de haard met betonijzer in de muur verankerd, maar met een haakse slijper was dat goed op te lossen. Ook dat puin weer in zakken gedaan en naar het ecocentrum gebracht. Mijn auto had het er maar even zwaar mee.

De dakgoot achter
Die is gemaakt van halve dakpannen en op de muur ligt voor de helft weg gehaald, (ook weer in de bekende zakken afgevoerd) hij bestaat uit 2 delen die elk naar een zijkant aflopen. Op dezelfde plek een nieuwe diepe kunststofdakgoot geplaatst, aangezien het weer wat minder werd durfde ik het niet aan de muur en rondom de goot te voorzien van waterdicht cement, dat komt volgende week wel. Dan ook de onderste 2 panlatten vervangen en op een betere afstand leggen zodat de pannen beter aansluiten op de goot.
Daarna de 2e helft hetzelfde kunstje.

Tussendoor nog wat geklust aan de woonkamer, een plaats bepaald voor het luik naar de vliering, veel meer houten schrootjes gekocht en het bestellen van een raam voor de 2e slaapkamer voorbereid. Het wordt een schuifraam, dat is handiger dan een draairaam boven de bureauplekken.Die wordt a.s. maandag besteld en de levertijd zal 2 weken zijn, zetten doe ik zelf.

Parketvloer.
Marja heeft de vloer in de woonkamer geschuurd en 2 keer in de lak gezet, daar heb ik nog geen foto´s van gemaakt.
Die komen volgende week weer samen met het plafond dat dan klaar zal zijn.

Al met al weer een paar stapjes verder met klussen.

Samenvatting.
Ook nu weer het verhaal wat samengevat, re rest staat weer op Yoors.
Om deze blog wat uitgebreider te lezen en ook meer foto´s te zien kun je onderstaande link aanklikken en dan kom je rechtstreeks op mijn blog, je hoeft je niet aan te melden om alles te lezen en rond te kijken op geheel de Yoors omgeving. Het kan zijn dat je even later een aanmeldscherm krijgt maar dat kun je gewoon weg klikken.
Paar stapjes verder met klussen

Schoorsteen en schouw gesloopt

Schoorsteen en schouw gesloopt en puin opgeruimd

2 reacties:

 1. hallo Albert nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  was het even vergeten. Hoe is het daar verder met jullie?
  Lukt het al een beetje met het klussen en schiet het al een beetje op.
  Groetjes Ankie en Kees

  • Hallo Ans en Kees, dank je wel. Hier gaat het goed, de branden zijn ver uit de buurt en we hopen dat het zo blijft. Vorig jaar was verschrikkelijk en we kijken nog dagelijks tegen de zwarte bomen en verbrande huizen aan in de omgeving. Klussen is pittig, ik doe tot nu toe alles alleen en dat is soms wel eens lastig. Marja heeft de parketvloer in de woonkamer geschuurd en gelakt, die is mooi geworden en laten we liggen, kost anders ook weer een hoop tijd, werk en geld. Nu met de achterkant van het huis bezig, nieuwe dakgoot is zwaar en lastig werk, ik ben nu op de helft. Als dat klaar is kan ik de keuken doen. We zijn nog niet naar de gemeente geweest voor een aanbouw, kan ook niet alles tegelijk en overal zin in.
   Groetjes, Albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.