Onzichtbaar werk

Onzichtbaar werk.

Veel onzichtbaar werk gedaan de afgelopen 2 weken, dat lijkt niet op te schieten maar het moet wel gebeuren.

Elektra.
Draden voor de wasmachine en badkamer getrokken. Afgelopen week wat rondgevraagd voor een nieuwe groepenkast maar verder nog geen concrete stappen genomen. Op zich geen probleem, overal stroom en alles werkt.

Keuken.
Van de oude schouw in de keuken de grote gaten in de muren dicht gesmeerd en wat verder gestuct zodat er geen korreltjes af blijven vallen, verder hoeft niet omdat ze toch achter gipsplaten verdwijnen.
Meteen boven een deel van buitenmuur op de vliering afgesmeerd, ik was daar toch bezig.
Ik wil nog een extra steunbalk zetten en dan is dat daar vast afgesmeerd, hoef ik er naderhand niet rond om heen te werken.

De dakgoten
Achter zijn ze klaar, 2 nieuwe kunststof goten gemaakt boven op de muur. De slechte stukken muur weggehaald en glad gestreken, de muur aan de buiten,- en binnenzijde afgesmeerd met cement met daarin een toevoeging die het cement waterdicht maakt. Waar nodig nieuwe panlatten geplaatst en de dakpannen wat beter gelegd.
Natuurlijk eerst de goten getest met een emmer water en ze meer dan prima af. Vergeleken met de oude goot hebben deze meer dan dubbele capaciteit.
Hele klus om te doen, lastig werken, trap op en af en tussen de balken en panlatten wringen soms, ribben doen pijn van het leunen en afzetten tegen de balken en mijn vingers zijn (ondanks handschoenen) kapot van de dakpannen en het verse cement, ach een paar dagen en dan is dat weer over.

Temperatuur.
Het is erg heet geweest, paar dagen van 43 graden, dan kun je eigenlijk niet veel doen, ook moet ik rekening houden met de buren natuurlijk dus ´s avonds laat klussen is geen optie.

Koelkast.
We hebben een nieuwe koelkast gekocht, een combi met 2 deuren deze keer, A++ dus stuk zuiniger vergeleken met onze 10 jaar oude koeler zonder vriesgedeelte. Led verlichting erin en een sticker die groen kleurt en waar OK op staat als de temperatuur goed is. Erg handig, ik dacht zal ik nog een biertje nemen en toen zag ik OK staan.
Hij was zondags in de aanbieding en werd dinsdags gratis thuisbezorgd, helaas namen ze het verpakkingsmateriaal niet mee, een hoop tempex en plastic.

Groentetuin.
Als laatste maar niet onbelangrijk, ik heb een stukje land geregeld voor een moestuin, ik was daarover al met een van de buren in gesprek en hij zou het vragen aan de landeigenaar, afgelopen week stond er een auto op dat terrein en man stond rond te kijken en ik op mijn stoute schoenen en gebrekkig Portugees er naar toe. Later kwam die bewuste buurman ook aan rijden.
Ik mag een leuke en vooral flinke strook gebruiken achter 2 andere groente tuintjes. Staat nog wel het gras een halve meter hoog maar dat maai ik wel weg. Ik mag het niet afzetten met gaas maar wat afpalen en draden spannen voor frambozen kom ik ook een heel eind, ik kan 200-300 m2 gebruiken waar ik heel blij mee ben, zeker omdat het op 1 minuut lopen van het huisje is.
Hij vraagt 10 € per jaar als symbolisch bedrag, voor hem prettig omdat hij het grote terrein niet bij hoeft te houden.

Planning.
Komende week wil ik in de kleine slaapkamer de muren voorzien van gipsplaat, de bedrading en stopcontacten aanleggen en misschien wel aan het plafond werken. Verder neem ik een extra dag vrij om in de omgeving rond te wandelen en/of te fietsen, ik moet oppassen dat ik mijn lichaam niet te zwaar belast en ik heb dit jaar weinig foto´s gemaakt en wat ontspanning is hard nodig.

Samenvatting.
Ook nu weer het verhaal wat samengevat de rest staat weer op Yoors.
Om deze blog wat uitgebreider te lezen en ook meer foto´s te zien kun je onderstaande link aanklikken en dan kom je rechtstreeks op mijn blog, je hoeft je niet aan te melden om alles te lezen en rond te kijken op geheel de Yoors omgeving. Het kan zijn dat je even later een aanmeldscherm krijgt maar dat kun je gewoon weg klikken.
Link naar mijn blog

Kleine slaapkamer werkzaamheden dakgoot

Verwijderde schouw

Stekken

error: Content is protected !!