Mijn leven en wonen in Portugal
Hagedissen in Portugal

Hagedissen in Portugal

Op deze pagina staan alle soorten hagedissen die ik in Portugal en in het bijzonder in de Beiras tegenkom.

Op een soort na komen deze hagedissen op ons vorige terrein voor.
Ze komen vrij dicht bij al je een beetje stil blijft zitten, na een poosje raken ze aan je gewend, als je opstaat zijn ze op hun hoede maar als je niet hun richting oploopt blijven ze meestal gewoon zitten. Als ze al weglopen zijn ze zo weer terug. Rond het huis zijn meestal veel schuilplaatsen voor ze, de terrassen worden flink opgewarmd door de zon en mensen en huizen trekken altijd wel insecten aan en daar zijn ze dol op.
Er zat een grote parelhagedis op het terrein, maar die heb ik al een paar jaar niet gezien, wel zie ik af en toe kleintjes dus ze zijn zeker niet weg.
De skink zit vaak in een oud reservoir en is helemaal niet schuw, je kunt hem op een 40 cm benaderen en blijft dan stil zitten vertrouwend op zijn kleur denk ik.

Ik heb de namen en onderstaande van Ronald Zimmerman gekregen een oud medelid van het Pentaxforum die veel weet van deze mooie dieren.

Sommige muurhagedissen zijn ingewikkeld, de soorten lijken veel op elkaar en kunnen soms zelfs met elkaar voortplanten (hybriden).
Veel van hen zijn pas recent een nieuwe soort geworden.

Als U op de foto´s klikt openen ze zich in het groot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!