Langzaam wordt het wel iets.

Langzaam wordt het wel iets.

Even geleden dat ik geplaatst heb.
Maar dat wil niet zeggen dat ik stilgezeten heb, ook nog veel andere dingen tussendoor gedaan en ik moet regelmatig mijn rustmomenten nemen.

Werk aan het huis :
2 Aardepennen geslagen, ging prima met de klopboor, en aangesloten op de nieuwe groepenkast.
Werkblad, ophangsysteem en planken gekocht en een werkplekje gemaakt.
Paar keer zware regen gehad maar alles is keurig droog gebleven in huis, de nieuwe dakgoot lijkt goed te werken. Ook de orkaan Leslie heeft verder geen schade aangericht.

3 Gaten voor de balken voor de aanbouw gemaakt
Na meer dan een week elke dag bellen zonder gehoor, heeft de aannemer per sms laten weten dat hij de eerste weken niet komt en te druk is met zijn eigen huis. Dat betekend geen zin en/of een betere klus.
Dus zelf maar aan de slag, metselen heb ik eigenlijk nooit gedaan dus was erg wennen en vooral langzaam opbouwen.
Ik had door een of andere reden te korte dakplaten besteld, stom. Gelukkig heb ik die maat toch nodig voor op de schuur dus geen verlies, maar wel vertraging om de aanbouw dicht te leggen, nieuwe besteld en die kwamen 2 weken later en er dus meteen opgelegd. Bij de muurkant deels in de muur gewerkt en afgesmeerd met cement, nu is het helemaal dicht.
De muren aan de buitenkant met cement afgesmeerd, niet helemaal strak maar het valt mij zeker niet tegen. Het is goed zo.
Primer op de muren gesmeerd, deze week nog boven de ramen met hout dicht maken, afkitten en dan 2 verflagen erop.
De deuropening in de badkamer dichtgemetseld en een nieuw deurgat gemaakt een meter verderop.

Keuken helemaal afgesteld, blad vast gezet, alle deuren afgehangen en voorzien van deurgrepen.
Kookplaat afgemonteerd en een mooi rooster boven de oven gemaakt.

2 Elektrische kachels gekocht als verwarming, een paar keer aangehad en op dit moment meer dan genoeg warmte, hopelijk ook in de winter.
In de kamer heb ik een stille lucht converter radiator van 1300 watt en in de achterkamer een hangende converter met ventilator, 2 standen, 1000 of 2000 watt.
Ik hou dagelijks het stroomverbruik bij, de kosten lijken mee te vallen.
Het alternatief was een pelletkachel (veel hogere aanschafprijs, pellets,- en stroomverbruik, onderhoud en stof) of een Airco combi (hogere aanschafprijs, leidingwerk, buiten,- en binnenunit en geluid in de woonkamer van de ventilator)
Nu nog alleen 1 zijkant en de nieuwe aanbouw verven. Gekozen voor goede kwaliteit verf, mat wit zoals de meeste huizen hier, onderaan een strook blauw, mooie zomerse combinatie vind ik. Niet standaard in deze omgeving maar ook weer niet vreemd.
Hopelijk de komende weken wat droog zodat snel alles rond klaar is.

Van alles wat :
Mijn nieuwe moestuin eindelijk om kunnen frezen en ploegen, het is sinds kort eindelijk begonnen met regenen waardoor de grond nu los wordt. Het is goede grond, lekker vettig, weinig stenen en omdat ik al het maaiwerk heb laten liggen veel plantaardig materiaal, een heel verschil met ons oude terrein in Andorinha.
Het eerste jaar zal er natuurlijk wel veel onkruid doorkomen, maar ik heb de tijd om het bij te houden.

Afgelopen weken 3 keer een appeltaart gebakken, leuk om te doen, ze zagen er mooi uit en smaakten prima, komende tijd nog wat andere dingen maken en ook brood zelf gaan bakken.

Gezondheid :
Naar het ziekenhuis in Coimbra geweest voor mijn jaarlijkse controles.
De scan was goed, geen afwijkingen op te zien vergeleken met vorig jaar.
Dermatoloog hoef ik niet meer terug te komen, moet wel mijn huid in de gaten houden en bij twijfel kan ik meteen weer terecht.
Chirurg is ook tevreden en hoef ik pas over een jaar terug te komen. Ik zei dat ik de komende maand(en) een oproep krijg om de port-a-cath eruit te laten halen en dat ik dus niet meer door hoef te laten spoelen, dat klopte dus niet en hij vond het vreemd dat de verpleger dat bepaald had, gewoon spoelen tot hij eruit gaat. Ik doorgelopen naar oncologie en verhaal verteld, meteen doorgespoeld en nieuwe afspraak gemaakt voor in januari, mocht hij er rond die tijd uitgaan hoef ik niet te komen.

Mijn 60% afkeuring en daarmee deels ontheffing voor belastingen wordt niet verlengd, deze was 5 jaar geldig en moet je dan iedere keer laten verlengen.
Ik ben dusdanig genezen dat ik nog maar in aanmerking kom voor 20%, dat verder voor mij geen voordelen meer heeft, op een klein stukje inkomstenbelasting na, maar ik heb geen inkomsten.
De verlening dus maar laten zitten, geeft ook wel een overwinningsgevoel in het ziekteproces.

Het huis begint zijn kleur te krijgen.

Nieuwe aanbouw in de eerste laag primer.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.