Lang geleden dat ik iets schreef.

Deze keer lang geleden dat ik iets schreef sinds mijn laatste bericht.

Reis naar Nederland.

Naar Nederland geweest omdat mijn moeder 85 werd.
Ik ben heen met de auto gegaan, een goede vriend hier is vorig jaar onverwacht overleden en zijn vrouw wilde terug naar Nederland. Haar wat geholpen met spullen uitzoeken en met de auto en haar hond erin naar Nederland gereden.
Het was een prettige reis, een heerlijke vrijwel nieuwe auto met allerlei laatste snufje erop en eraan en automaat. Heel veel tijd op cruisecontrole kunnen rijden, goed weer onderweg gehad en er keurig 2 dagen over gedaan. Het was weer eens leuk om die rit te maken, deels omdat het lang geleden is maar vooral dat ik iets voor haar kon doen.
Een leuk etentje gedaan en een goed en diep gesprek gehad, daar was ik echt aan toe.
Op zich een leuk verblijf gehad in Nederland, maar het omschakelen van tijd, ritme en voeding kost mij toch iedere keer veel energie.
Terug met het vliegtuig, daarna de metro, de trein naar Coimbra, overstappen en de trein naar ons dorp. Weinig tijd verloren met overstappen en het zat er eigenlijk maar net in, maar toch ongeveer 4 uur onderweg.
De kosten voor de treinreis waren prima te doen, 15,60 €, daar kan ik die 150 km niet voor rijden en dan ook nog de tol kosten.
Vanuit mijn ouders huis om 11.30 vertrokken en hier rond 20 uur aangekomen.
Ik was kapot en heb de rest van de week niet veel gedaan, dagen op bed gelegen en een beetje gewandeld meer niet.

Klussen aan het huis.

Hier is tijdens en na mijn afwezigheid niets gedaan aan klussen in en aan het huis. Ik heb na een paar weken mijn handen weer uit de mouwen gestoken en het schilderwerk aangepakt.
Van de 4 kozijnen en de 3 deuren alle verf afgestript, geschuurd, 2 keer in de grondverf gezet en de kozijnen 2 keer afgelakt. Kozijnen blauw net als de onderkant van de buitenmuur, de deuren maak ik wit met blauw.
Afwerklatten tegen alle plafonds gemaakt, met de luchttacker gaat het een stuk gemakkelijker dan spijkeren.
Verschillende bloembakken met geraniums, fuchsia´s en petunia´s opgehangen tegen het huis., Krijg veel leuke reacties van buurtbewoners.
Oude parket uit mijn slaapkamer eruit gehaald en wit laminaat in gelegd.
Nieuwe raamkozijnomlijsting gemaakt in mijn slaapkamer.
Bij IKEA voor mijzelf een 1 persoonsbed (aangezien wij al lang apart slapen) gekocht met 2 laden eronder, kan ik een deel van mijn dagelijkse kleren in kwijt. Bed is wat hoger dus ook gemakkelijk in en uitstappen.

Nieuwe internetaansluiting.

NOS, de provider van de huidige internetverbinding, die ik lang geleden genomen had belde mij dat ze een mooie aanbieding hadden. Fiberglas internet 120/120, vaste telefoon met gratis bellen naar vaste nummers nationaal en ´s avonds en in het weekend internationaal. Ook HD Tv met iets van 140 kanalen, zowel Portugees als Engels gesproken. Dit alles met modem, sterke WiFi router en HD box voor 29,99 € per maand met een contract voor 2 jaar.
In eerste instantie ging het helemaal verkeerd, er stond een onbekende naam op het contract en ik kreeg rekeningen voor mobiele telefoon die ik niet heb. De monteur die een dag later alles kwam aansluiten kon nu niets doen.
De monteur heeft contact opgenomen met zijn supervisor en toen ging het snel. Uurtje later was hij terug met alle apparatuur en is de fiberkabel aangesloten van de hoofdkast rechtstreeks naar het huis.
Keurig alles in orde en pakweg 1 uur later was alles aangesloten. Tv doet het prima, telefoon getest en inderdaad gratis internationaal en internet paar keer gemeten op constant 110/110 snelheid.
Tijdens het aansluiten kwam er een nieuw contract per mail binnen met de correcte naam erop. De foutieve telefoonrekeningen waren vervallen en mijn oude internetcontract omgezet. Nu alles correct en weer te volgen in mijn online klantenaccount.
Dik tevreden dus.

Andere auto gekocht.

Een andere auto gekocht, weer een oudje (2002) gezien het budget, omdat de vorige goed beviel weer een Opel Astra stationcar.
Helaas vanaf de eerste dag van aflevering problemen, motorstoringslampje brandde. Garage heeft EGR klep vervangen, bedrading en computer vervangen maar de storing bleef. Uiteindelijk ook de katalysator vervangen, hierna was het probleem opgelost.
Een hoop gedoe wat mij veel tijd en energie gekost heeft. Kosten waren er gelukkig niet omdat er 3 maanden schriftelijke garantie gegeven was en de garage zich daar keurig aan gehouden heeft.
Voordeel is dat een paar dure onderdelen vervangen zijn.

Groentetuin.

Mijn groentetuin gaat prima, ik heb al veel groenten en aardappels staan. De grond is kleiachtig maar er is water zoveel ik wil beschikbaar.
Van de buren aardbeien gekregen en van andere buren een hoop plant uien overgenomen. Op de weekmarkten diverse jonge groenteplanten gekocht en zelf ook het een en ander gezaaid, het slaat allemaal goed aan.
Het klimaat is hier heel anders dan in Andorinha en grond veel beter en dat merk je goed. Al meerdere keren sla gegeten en ook de eerste broccoli al geoogst, aardbeien nog niet veel maar ik kan elke dag wel 2 of 3 plukken.
Ik heb ruim 300 m2 grond in gebruik, ik moet daar 10 € per jaar voor betalen. Elektra voor de waterpomp doe ik samen met de buurman op de tuin en dat is ook niet veel.
Ben er dus erg blij mee, zeker omdat het voor mij voornamelijk broodnodige ontspanning is.

Wandelen en fotografie.

Ik wandel vaak voor mijn conditie en ontspanning, veel op de bank zitten en Tv kijken is niets voor mij, ik stoor mij aan de vele reclames en zelden iets interessants er op.
De laatste weken, veel ooievaars, zwarte ibissen, lepelaars, grote roofvogels en orchideen gezien en kunnen fotograferen. Ben nog bezig met het uitzoeken van de vele foto´s en zal ze binnenkort op mijn site plaatsen.

Gezondheid.

Het gaat redelijk goed met mijn gezondheid denk ik, ik wordt steeds sterker en vooral mijn armspieren groeien weer aan. Moet wel opletten met wat en hoeveel ik doe anders moet ik de dag erna echt uitrusten. Maar soms kan het niet anders, er is hier nog veel werk te doen en er zijn nu eenmaal geen kaboutertjes die het van mij overnemen.
In september weer de jaarlijkse scans, bloedonderzoeken en consulten en dan mag hopelijk de port-a-cath eruit.
Die zit er nu bijna 6 jaar in en mag er normaal gesproken 5 jaar na de laatste chemo´s eruit en mijn laatste serie is voor mij langer geleden, meer dan 5 jaar nu.

Bijenorchis

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.