Laatste loodjes zijn zwaar

De laatste loodjes zijn zwaar aan het worden, de vermoeidheid slaat soms hard toe en dan moet ik een paar dagen rustig aan doen, het is niet anders.

Ik zag dat het ook al weer bijna een maand geleden is dat ik iets geschreven heb, ook op een blogsite waar ik regelmatig schrijf en foto´s plaats heb ik de laatste tijd niet veel gedaan.
Maar toch weer veel kunnen doen, helaas omdat de aannemer niet op is komen dagen heb ik de aanbouw zelf moeten doen en dat heeft veel tijd gekost en loop ik verschrikkelijk achter.

Muur in de badkamer doorgebroken en nieuwe deur met kozijn geplaatst.
Badkamervloer opengebroken en afvoerbuis voor de douche aangelegd en de vloer weer dicht gestort.
Waterleidingen vervangen en uitgebreid en nieuwe geiser geïnstalleerd.
Nieuwe wc gekocht en geplaatst.
Bedrading en verlichting in aanbouw aangelegd.
Buitenwerk van de aanbouw klaar inclusief het bestelde dak met de juiste maat platen, de andere platen zijn mooi voor de schuur.
Prieel gemaakt voor de nieuwe aanbouw, dat wordt het schaduwterras voor de zomer. Met een hoop bloembakken en misschien een tegel tableau tegen de muur ziet dat er netjes uit, krijg aardig wat complimenten van de buren.
99,9 % van het buitenschilderwerk klaar. Nog een klein randje blauw onderaan bij de aanbouw.
Laatste bedrading en schakelaar in de schuur aangelegd.
Schuur ingedeeld en planken voor materiaalopslag gemaakt, ik kan nu weer normaal lopen.
Laatste deel zolderisolatie in huis afgewerkt. Misschien volgend jaar eens kijken om tegen de dakpannen ook nog iets te maken.
In de woonkamer schappen tegen de muur gemaakt.
Met de kitspuit rond geweest en de kieren rond de ramen en deur afgekit.
Een hele hoop Agapanthus planten verwijderd, deel verplaatst en wat nieuwe planten en bloembollen in de tuin gezet.

Kachel in de woonkamer ben ik zeer over tevreden, stil, schoon, verwarmt prima en zuinig met energie. Kachel in de computerkamer doet het ook prima, maakt door de ventilator geluid maar warmt snel op en is ook zuinig.
Geiser werkte meteen, ik had natuurlijk eerst water door laten lopen om te vullen voordat ik de gaskraan open gezet had en de batterij geplaatst voor de ontsteking. Lekker stil en meer dan genoeg heet water.
De oven ben ik heel blij mee, al verschillende taarten en pizza´s in gebakken.
Nu het einde van het grote werk nadert ook al veel weg kunnen gooien wat echt niet meer nodig is, gelukkig kan de buurman ook af en toe wat gebruiken.
Een vrouw hier tegenover geef ik het overtollige hout mee, zij is er heel blij mee en draagt dat ouderwets op haar hoofd, ik weet wat het weegt en ik vind het knap dat ze dat doet. 
Ik weet niet wanneer ik een keertje naar Nederland kan, mijn port-a-cath mag eruit maar ik weet niet wanneer ik ingepland wordt, dat kan volgende week zijn maar ook over een half jaar. Ook op de financiën letten natuurlijk.

Ik ben nogal moe de laatste tijd, INR bloedwaarden schommelen soms, niet zo verwonderlijk natuurlijk, ben al een half jaar vrijwel alles alleen aan het klussen en soms ook zwaar en/of lastig werk. Voor sommige dingen moet ik ter plaatse oplossingen bedenken omdat het huis nu eenmaal zo is of dat materiaal anders is dan in Nederland. Ook heb ik sommige dingen nog nooit gedaan, ach via Youtube kun je ook veel leren. 🙂  Maar het is vrijwel allemaal goed gekomen.
Ook het omschakelen van zomer en wintertijd voel ik iedere keer.
Ik doe het soms echt rustig aan, dat kan ook want het huis is water en wind dicht, we hebben warm water en kunnen normaal naar de wc.
Als het goed weer is probeer ik 1 keer in de week een stuk te wandelen, ik voel dat ik dat echt nodig heb, even ontspannen.

Aanbouw met prieelReacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.