Laatste loodjes zijn zwaar

De laatste loodjes zijn zwaar aan het worden, de vermoeidheid slaat soms hard toe en dan moet ik een paar dagen rustig aan doen, het is niet anders.

Ik zag dat het ook al weer bijna een maand geleden is dat ik iets geschreven heb, ook op Yoors waar ik regelmatig schrijf en foto´s plaats heb ik de laatste tijd niet veel gedaan.
Maar toch weer veel kunnen doen, helaas omdat de aannemer niet op is komen dagen heb ik de aanbouw zelf moeten doen en dat heeft veel tijd gekost en loop ik verschrikkelijk achter.

Overzicht van afgelopen maand :
Muur in de badkamer doorgebroken en nieuwe deur met kozijn geplaatst.
Badkamervloer opengebroken en afvoerbuis voor de douche aangelegd en de vloer weer dicht gestort.
Waterleidingen vervangen en uitgebreid en nieuwe geiser geïnstalleerd.
Nieuwe wc gekocht en geplaatst.
Bedrading en verlichting in aanbouw aangelegd.
Buitenwerk van de aanbouw klaar inclusief het bestelde dak met de juiste maat platen, de andere platen zijn mooi voor de schuur.
Prieel gemaakt voor de nieuwe aanbouw, dat wordt het schaduwterras voor de zomer. Met een hoop bloembakken en misschien een tegel tableau tegen de muur ziet dat er netjes uit, krijg aardig wat complimenten van de buren.
99,9 % van het buitenschilderwerk klaar. Nog een klein randje blauw onderaan bij de aanbouw.
Laatste bedrading en schakelaar in de schuur aangelegd.
Schuur ingedeeld en planken voor materiaalopslag gemaakt, ik kan nu weer normaal lopen.
Laatste deel zolderisolatie in huis afgewerkt. Misschien volgend jaar eens kijken om tegen de dakpannen ook nog iets te maken.
In de woonkamer schappen tegen de muur gemaakt.
Met de kitspuit rond geweest en de kieren rond de ramen en deur afgekit.
Een hele hoop Agapanthus planten verwijderd, deel verplaatst en wat nieuwe planten en bloembollen in de tuin gezet.
Marja is bezig met de kerstdecoratie, ziet er allemaal wat voller en gezelliger uit.

Kachel in de woonkamer zijn we zeer over tevreden, stil, schoon, verwarmt prima en zuinig met energie. Kachel in de computerkamer doet het ook prima, maakt door de ventilator geluid maar warmt snel op en is ook zuinig.
Geiser werkte meteen, ik had natuurlijk eerst water door laten lopen om te vullen voordat ik de gaskraan open gezet had en de batterij geplaatst voor de ontsteking. Lekker stil en meer dan genoeg heet water.
De oven ben ik heel blij mee, al verschillende taarten en pizza´s in gebakken.
Nu het einde van het grote werk nadert ook al veel weg kunnen gooien wat echt niet meer nodig is, gelukkig kan de buurman ook af en toe wat gebruiken.
Een vrouw hier tegenover geef ik het overtollige hout mee, zij is er heel blij mee en draagt dat ouderwets op haar hoofd, ik weet wat het weegt en ik vind het knap dat ze dat doet. 
Marja is een weekje naar Nederland geweest, weer iedereen gezien en lekker bij kunnen praten en natuurlijk even uit de klussen hier.
Ik keek regelmatig op de site voor Ryanair en vond een retourtje voor 19,99€ met een koffertje erbij kwam ik op 31,99€ prima te doen en goede vluchttijden ook.
Ik weet niet wanneer ik kan, mijn port-a-cath mag eruit maar ik weet niet wanneer ik ingepland wordt, dat kan volgende week zijn maar ook over een half jaar.

Ik ben nogal moe de laatste tijd, INR bloedwaarden schommelen soms, niet zo verwonderlijk natuurlijk, ben al een half jaar vrijwel alles alleen aan het klussen en soms ook zwaar en/of lastig werk. Voor sommige dingen moet ik ter plaatse oplossingen bedenken omdat het huis nu eenmaal zo is of dat materiaal anders is dan in Nederland. Ook heb ik sommige dingen nog nooit gedaan, ach via Youtube kun je ook veel leren. 🙂  Maar het is vrijwel allemaal goed gekomen.
Ook het omschakelen van zomer en wintertijd voel ik iedere keer.
Ik doe het soms echt rustig aan, dat kan ook want het huis is water en wind dicht, we hebben warm water en kunnen normaal naar de wc.
Als het goed weer is probeer ik 1 keer in de week een stuk te wandelen, ik voel dat ik dat echt nodig heb, even ontspannen.

Aanbouw met prieel2 reacties:

 1. Goed dat het je allemaal meezit, al wegen ze zwaar, die laatste loodjes.
  Maar ik ben niet tevreden van je aanbevelingen betreffende het hosting bedrijf je mij gaf. Ze zijn wel direct naar reactie toe, maar verre van in orde met allerhande formaliteiten (achteraf bekeken).
  Het hoge noorden speelde mij parten -gezondheidsproblemen- en moest dan ook de verdere reis compleet annuleren.
  Hou je goed Albert, nog even en het wordt weer wat warmer en zonniger.

  • Hallo Marc, ik lees je bericht door ziekte nu pas.
   Dat is niet zo mooi en ik kijk daar ook van op. Mijn ervaring is dat je met Hjalmar prima van gedachten kunt wisselen en de zaken ook goed geregeld worden.
   Vervelend om jouw ervaringen te lezen, de eerste maand is een proefmaand, natuurlijk wel de huur van de domeinnaam omdat die extern is.
   Ik hoop dat je gezondheid ondertussen ook verbeterd is en je de zaken weer op hebt kunnen pakken.
   Merkte gisteren dat je afscheid genomen hebt van Yoors, jammer je was een gewaardeerd lid vonden velen. Ik weet nog niet of ik aan de nieuwe opzet daar kan voldoen
   We komen elkaar op het net zeker nog ergens tegen, ik zie er naar uit.
   Een goede jaarwisseling gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.