Kaasfeest in Oliveira do Hospital

Kaasfeest in Oliveira do Hospital, het jaarlijkse kaas en jaarmarkt evenement was weer dit weekend, het is een van de grootste en leukste kaasfeesten in de wijde omgeving. Het duurt 2 dagen en er is een uitgebreid, divers en vol programma, je hoeft je echt niet te vervelen er is overal en de gehele dag door voldoende te zien en soms op meerdere locaties, ik ga dan ook meestal beide dagen.
Er worden natuurlijk veel soorten kaas gepresenteerd en verkocht, maar ook veel worsten en andere traditionele producten. Verder is er een soort jaarmarkt met veel stalletjes waar van alles verkocht en gepresenteerd wordt. Ook zijn er veel groepen die zich gedurende deze dagen presenteren, zoals muziekgroepen, sportverenigingen, klassieke auto´s, cultuurgroepen en natuurlijk ook dieren.
Iedereen is aardig en er is altijd tijd voor een praatje, de standhouders nemen echt de tijd om uit te leggen wat ze doen, ook als er niets te verdienen is voor ze.De laatste jaren worden ook TV opnames gemaakt voor de Portugese nationale TV, landelijk bekende presentatoren en artiesten doen hun ding op de 2 grote podia onder grote belangstelling.
Het kaasfeest in Oliveira do Hospital is eigenlijk het enigste in deze omgeving waar ik graag naar toe ga, in ander plaatsen zijn er ook kaasfeesten maar veel kleiner van opzet.
Voor sommige mensen ook wel prettig, parkeren en entree zijn gratis. Eten en drinken tegen zeer schappelijke prijzen welke voor Nederlandse begrippen onvoorstelbaar zijn.
Zoals elke feest en markt in Portugal wordt er gegeten, kip op grote BBQ´s is er altijd wel, ik neem meestal een hele kip mee en eet die dan in 2 dagen op, een hele kip die je ook nog mag aanwijzen, wordt op verzoek gekruid en voorzien van Piri-Piri, in vetvrij papier en in een tasje ingepakt, dit lekkers voor maar 5 €.

Invalid Displayed Gallery

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.