Huis is verkocht

Huis is verkocht.

Zoals ik een paar weken geleden geschreven had zitten er dit jaar veel veranderingen aan te komen, ik had er 3 aangegeven en die hebben we al achter de rug.
Nu een grote stap, het huis is verkocht.

Ongeveer 2 weken geleden belde Michael (de nieuwe eigenaar) op dat hij de uiteindelijke overdracht van het huis in gang wilde zetten, het voorlopig koopcontract met aanbetaling was in het voorjaar van 2016 en de 2e betaling ondertussen ook voldaan, de uiteindelijke overdracht zou uiterlijk mei 2018 moeten plaatsvinden.
Voor hem kwam het in zijn planning nu goed uit en waren de vliegtickets erg goedkoop, 30 € voor een retourtje Brussel-Porto, voor ons maakte het niets uit dus hebben we de laatste stappen in gang gezet.

Aangezien ik dichter bij zit heb ik zijn advocaat gevraagd een afspraak te maken en de nodige laatste handelingen voor te bereiden. Michael is zaterdags aangekomen in Portugal, we zijn samen vaak en gezellig uit wezen eten en hebben hem een auto uitgeleend zodat hij zich vrij kon bewegen. Zonder een auto kun je hier in het binnenland van Portugal vrijwel niets.

Maandag naar zijn advocaat gegaan voor de laatste details en woensdagmiddag hebben we de transactie afgerond. Wij zijn nu officieel geen eigenaar meer van dit leuke huisje (zie de foto) met bijbehorend land en schitterend uitzicht. Kort samengevat, het huis is verkocht. 
Uiteraard hebben we hem getrakteerd op een etentje, aangezien hij maanden in India heeft gezeten hebben we hem blij gemaakt met een bezoek aan een Indiase restaurant, hij was daar zichtbaar blij mee en kon zich uitleven met de menukaart.

Heel even dachten we dat er een probleem was met de GPS uitmeting door het kadaster omdat het bijbehorende plaatje op de papieren kleiner is dan de werkelijkheid, maar na een bezoekje aan de gemeente en duidelijke uitleg van een vriendelijke ambtenaar bleek alles toch goed opgeslagen te zijn.
Hij mocht ook een foto maken van het computerscherm waarop dit afgebeeld stond. Uitprinten was nog niet mogelijk omdat niet iedereen zijn terrein op heeft laten meten en het project nog steeds loopt. 
Het vastleggen van de werkelijke grenzen is voor dit gebied iets nieuws en sinds 2 jaar verplicht bij verkoop, wij hadden het 4 jaar geleden laten doen omdat daar een gratis regeling voor was.

Samen zijn we nog naar de verzekering gegaan om de aanpassingen van eigendommen te laten verwerken.

We hebben hier en daar nog wat plantjes voor de tuin geregeld en toen was de week al weer voorbij.
Zaterdagmorgen hebben we hem naar het treinstation in Coimbra gebracht en moe maar voldaan uitgezwaaid.
Hoewel het erg leuk was, werd het door het vele regelen, mijn 2 bezoeken aan het ziekenhuis wel vermoeiend 

Michael heeft gevraagd of wij hier voorlopig willen blijven wonen, hij heeft nog niet de mogelijk om zich hier te vestigen, hij is pas 32 jaar, wij dan het dagelijks onderhoud aan huis en terrein doen en zorgen dat het niet onbeheerd is.

Wat we hierna gaan doen weten we nog niet, wel zoeken we iets dat past bij mijn gezondheid en beperkingen en natuurlijk de nog oudere dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.