Hechtingen verwijderd

Hechtingen verwijderd.

De hechtingen zijn verwijderd uit mijn hoofd en rug, dit gewoon in het centre de saude in Oliveira de Hospital door een verpleger waar ik regelmatig mee te maken heb, zij hebben 5 jaar geleden ook de hechtingen in mijn buik verwijderd. Deze keer had ik gewoon draadjes, hoewel het geen pijn doet vind ik krammen gemakkelijker verwijderd worden.
Van de 7 externe hechtingen in mijn hoofd had ik na een paar dagen al geen last meer, die 5 externe en de interne in mijn rug werden langzaam vervelend, er zat ook veel meer spanning op en de hechtingen trokken na 2 weken behoorlijk, dus ik was blij dat ze eruit waren.
Ik kreeg het advies om de eerste week nadat de hechtingen verwijderd zijn mijn rug te ontzien, de kans bestaat dat de wond alsnog open gaat bij veel spanning, maar dat komt wel goed.

Hoewel ik er meestal “zakelijk” over schrijf heb ik het er toch vaak heel moeilijk mee, helaas kan ik met niemand gevoelsmatig praten hoe ik mij hierover voel, in het ziekenhuis is een psycholoog beschikbaar maar in een andere taal gevoelens onder woorden brengen is lastig. Ik vind het moeilijk te accepteren dat dit in mijn lichaam gebeurd, niet dat ik er bang voor ben, dat ben ik eigenlijk nooit geweest, meer de onzekerheid en het feit dat ik er niets tegen kan doen.
Ik let al redelijk op wat ik eet en zal meer uit de zon moeten blijven, voor de rest is het maar afwachten.

Dit is simpel gezegd de 3e soort waar ik mee te maken heb, eerst darmkanker, nu 2 verschillende soorten, een melanoom op mijn rug en een basaalcelcarcinoom op mijn hoofd.
In principe ben ik er weer even vanaf, de standaard procedure is verwijderen, laboratorium bioptie of het ingekapseld is en klaar, aangezien ik in het IPO in Coimbra onder controle sta en ook de bloedwaardes en markers 2 keer per jaar gecontroleerd worden veranderd er voor mij weinig behalve dat dermatologie toegevoegd wordt aan mijn afsprakenlijstje.
Aangezien de dermatoloog niet gebeld heeft mag ik ervan uitgaan dat ze ingekapseld waren.
Hopelijk veranderd dit niets aan mijn hoop dat einde van het jaar de port-a-cat na ruim 5 jaar verwijderd wordt.

Voor degene die toevallig naar de datum kijken, het is/was vandaag 4 februari 2018, elk jaar dan Wereldkankerdag, gewoon even onthouden als je in de andere maanden plaatjes op Facebook deelt zonder te weten wanneer het werkelijk is. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.