Eind maart alweer.
Eind maart alweer.

Eind maart alweer.

Afgelopen weer bloedonderzoek gehad, weer was dezelfde kankermarker gestegen, op een na laatste keer gedaald en nu weer omhoog maar deze keer gelukkig onder de alarmwaarde.
In september bloedonderzoek en consult bij de oncoloog ingepland en ergens einde van het jaar weer een colonoscopie met een scan omdat ze niet meer door mijn darmen kunnen.
In januari consult bij de chirurg.
Afhankelijk van die onderzoeken wordt bepaald wat ze gaan doen, hier onder controle blijven of overdragen naar de huisarts maar dan wel periodiek bloed en darmonderzoeken en altijd een open deur naar het ziekenhuis.

Voor mijzelf bezig de zaken van het afgelopen jaar op een rijtje aan het krijgen, ik schrijf veel op zodat ik een goed beeld krijg van de gebeurtenissen.
Sommige dingen worden mij steeds duidelijker, ook als ik naar eerdere zaken en gedrag kijk, andere dingen tast ik nog volledig in het duister.

Covid, hier in Portugal zitten we nog steeds in de strenge lockdown, totaal niet te vergelijken met het softe van Nederland en dat zie je dan ook aan de cijfers. Daar boven op van 26 maart tot na Pasen mogen we onze gemeente niet uit. Na Pasen komen de fases van versoepelingen, deze zijn al bekend gemaakt zodat we de vooruitzichten kennen, tenminste als de besmettingen zo laag blijven anders worden het weer lokale beperkingen.

Vaccinatie is iets wat mij erg bezig houd, van de ene kant wil ik mijn vrijheid straks hebben, maar iets dat mogelijk ernstige trombose kan veroorzaken zal ik niet nemen, ik gebruik al medicijnen daar tegen dus dat risico wil ik niet nemen. Dan blijft over het middel van Janssen, ik ben benieuwd wat daar de berichten van komen.
De andere middelen ga ik niet nemen, te experimenteel nog steeds en te ingrijpend in de cellen.
Hoe moeilijk het dan voor mij ook is, dan maar een jaar niet reizen naar het buitenland.

Na weken van stormen en heel veel regen, 2 keer zoveel als normaal, is het prachtig weer, iedere dag 20 of meer graden, ’s avonds koelt het snel af, maar ik heb al een paar dagen geen kachel aangedaan.
Lekker in mijn tuin aan het werken, mijn 13 aangeplante boompjes doen het goed en ook al bloesem, de groenten groeien prima.
Van 3 lieve dames veel zaden opgestuurd gekregen en die heb ik natuurlijk meteen uitgezaaid.
Komende week de eerste plantjes uitzetten in de tuin, dat zijn de eetbare bloemen en de bijenbloemen.
Het hele terrein afgezet met gaas, zo kan Alice overal komen en kunnen er geen andere honden en wilde zwijnen op het landje komen.
De laatste sinaasappels en mandarijnen hangen nog aan de bomen, bijna voorbij maar ik eet er nog vrijwel dagelijks van.

In huis ben ik een heel eind klaar, alles is aangesloten en werkt, komende tijd wordt er een nieuw keukenraam gezet (kreeg geen korting als ik het zelf deed) en daarna kan ik de muren betegelen en is de keuken ook klaar.
Wat kleine dingetjes dan nog zoals een latje en wat dingetjes ophangen.
Daarna nog het buitenschilderwerk en de bijkeuken, verder wil een buitendouche en wat extra bloembakken maken. Maar het grote werk is klaar en ik woon lekker en comfortabel.
Ik ben gelukkig hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!