Een vol huis

Een vol huis nu.

Afscheid.
Maandag was totaal anders dan de afgelopen maandagen.
Laatste dag dat ik bij het oude huisje was.
Kachel hout dat nog op de parkeerplaats lag netjes opgestapeld in het houthok. Gasflessen afgekoppeld en in de schuur gezet met de andere dingen die bij het huis horen.
Van binnen nog even met een doek er doorheen gegaan en gedweild zodat het netjes achter gelaten wordt.
Sleutels allemaal binnen neergelegd en buiten de voordeursleutel verstopt, wanneer en wie er komt weten wij niet.
Keurig binnen de aangegeven tijd kwam de elektra maatschappij de meterstand opnemen en het elektra afsluiten.De hoofdzekering kregen ze er niet gemakkelijk uit dus de draden op de hoofdschakelaar maar los gemaakt, waarom moeilijk doen dachten ze zeker. Daarna alles verzegeld.
Veel foto´s gemaakt en een verslag geschreven aan de nieuwe eigenaar. Laatste spullen ingeladen, de poort dicht gedaan en vertrokken.

Begin.
Nu een week in het nieuwe huisje, ook weer wennen, het is nu een vol huis ineens, Er lopen nu ook 2 honden rond, waarvan een zeker en waarschijnlijk ook de andere loops is. Geen probleem ze houden zich altijd keurig schoon, maar zijn wel wat uit hun doen maar niet vervelend of zo . Met uitlaten is het geen probleem omdat ze aangelijnd zijn.
Wel lekker om ´s avond voor het slapen even een klein rondje te lopen, gisteren wel een vestje over mijn blote armen gedaan, het koelt ´s avonds nu een beetje af.

Papierwerk.
Woensdag mijn Cartao De Residencia Permanente (Portugese ID voor buitenlanders) opgehaald bij de vreemdelingendienst. Dit mocht zonder afspraak, even wachten en toen aan een balie geroepen. Oude kaart inleveren tezamen met 15 €, met inkt een vingerafdruk ~maken en een handtekening zetten. Helaas geen 10 jaar geldig zoals ik dacht maar het restant van mijn oude kaart, toch weer 6 jaar vanaf. Wie dan leeft dan zorgt.

Klussen.
Schuur weer begaanbaar gemaakt, laatste spullen zijn nu hier en die moeten ergens tijdelijk staan.
Gat voor de kookplaat gezaagd in het aanrechtblad, ligt er mooi in.
Spoelbak is een ander verhaal, we hadden een beetje ovaal model gekozen, veel zaagwerk en uiteindelijk bleek dat ding krom te zijn, gelukkig kreeg ik meteen mijn geld terug. Omdat het gat al gemaakt was toch maar dezelfde genomen, er was er nog 1, die was ook een klein beetje bol leek het, toch maar meegenomen je moet wat. Thuis wat gebogen en gesteld en uiteindelijk toch goed genoeg erin gekregen.
Keukenblok uitgericht en rondom waterpas afgesteld. Komende week fixeren, blad vast zetten en de onderdeuren er in hangen.
Een geiser gekocht en tijdelijk opgehangen zodat de gasman de leidingen er naar toe kan leggen. Weer weggehaald want waar hij komt te hangen is nu nog buiten, dat wordt de nieuwe aanbouw.
Gasman is keurig volgens afspraak geweest, aansluitingen voor de geiser en kookplaat gemaakt, overal afsluitkranen tussen gezet en netjes de leiding gelegd, goed werk vond ik, de gasfles staat nu buiten, nog een leuk hokje er omheen maken.
2 Muur doorvoeren en sleuf van de afvoerbuizen en gasleiding dicht gestort met cement.
Plank in de keuken tegen de muur gemaakt voor koffie apparaat ed.
In de nieuwe kledingkast 2 legplanken gemaakt.
De oude eiken zelf gemaakte tafel smaller gemaakt zodat hij mooi in de keuken past. Jaren geleden met een opklapdeel gemaakt zodat hij langer gemaakt kan worden, we gebruikten dat maar zelden maar nu met een lange smallere keuken komt het mooi van pas.
Oven gekocht, ik zocht een bepaald typenummer en bij Worten konden ze die binnen een dag leveren, mooi maar de prijs was hoger dan bij de online concurrent, de verkoopster heeft de prijs opgezocht en even met de baas gebeld, ging er toch 50 € af en zaten we er onder. Ik heb dan toch de service en garantie van een grote fysieke winkelketen.
Gat voorbewerkt waar de nieuwe deur van de badkamer moet komen.een verticale sleuf van pakweg 10 cm ingeslepen en uitgebroken, nu staat er een bijna losstaand muurtje wat plat moet en waar dan de deur komt, de huidige toegang wordt dan dichtgemetseld.
Inox waterleidingbuizen naar de keuken aangelegd, moeten nog in de badkamer verder aangesloten worden.
Lampen opgehangen.
Helaas helaas, de aannemer zou donderdag of vrijdag komen, niet gezien en ook niet bereikbaar, zo gaat dat in Portugal, kan zo maar maandag of dinsdag ineens op de stoep staan. Ik had al zo´n voorgevoel en daarom het opengebroken muurtje voor de nieuwe badkamerdeur niet platgelegd.

Komende week op het programma :
Als de aannemer niet komt begin ik dinsdag zelf maar met metselen, zoveel is het niet en ik denk dat ik dat ook wel kan, maar wel langzamer en niet zo strak met afsmeren.
Afhankelijk hoe ik vorder de kozijnen en ramen plaatsen en het dak erop maken.
Tussendoor of ´s avonds keukenapparatuur definitief aansluiten, blad vastzetten en keukendeurtjes hangen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.