Doelstellingen gehaald

Doelstellingen gehaald.

Vorige week had ik een planning gemaakt, nu weet je nooit hoe het hier loopt, het kan tegenzitten, het is veel te heet om te werken, geen materiaal of gewoon even geen zin of moe.
Maar het is aardig gelukt vind ik zelf en heb mijn doelstellingen gehaald, hoewel dat eigenlijk niet zo belangrijks is, dat ik lekker gewerkt heb en weer verder gekomen ben is voor mij genoeg.

Het nieuwe raam.
Het raam (88 x 70 cm) voor de achterkamer was klaar, de laatste dag voordat het montagebedrijfje met vakantie ging. We hadden het in Tabua laten maken omdat het prijsverschil met deze omgeving erg groot was, 335 tegen 165 € we hebben er meteen een schuifhor bij laten maken zodat we het raam ook ´s avond lekker open kunnen zetten. Dat was iets van 40 € extra.
Aangezien hier aan het huisje niets recht is (niet vreemd voor de Portugese bouwstijl) , heb ik een klein beetje steen weg moeten slijpen en aan de andere plek wat cement moeten smeren, maar het zit er strak in. Schuifhor moet ik nog monteren.

Elektra.
Voor 3 dubbele stopcontacten draad getrokken, daarna de gipsplaten gemonteerd gaten uitgezaagd en holle wanddozen geplaatst, werkte lekker, de stopcontacten ook meteen geplaatst en aangesloten.

Isolatie.
Ook boven deze kamer weer glaswol met papierlaag aangebracht, toevallig weer in de aanbieding, alleen was deze rol 120 breed in plaats van 60, dus na de lengtes afgesneden te hebben een keertje extra snijden voor de juiste breedte, dat stelt niets voor lat eronder, lat erboven, klemmen en snijden.

Vliering.
Op de oude vliering lagen planken, niet allemaal mooi recht maar meer dan functioneel voor een bergzolder van maar 1.40 hoog, deze hier en daar op maat gezaagd en met wat passen en meten heb ik de halve vliering dicht kunnen leggen, meer opslagruimte hebben we toch niet nodig.
Het nadeel was dat het hier nog ruim 30 graden is, ik net onder de dakpannen moest werken en het zweet dus van mijn kop, over mijn rug en door mijn bilspleet uit mijn broekspijpen liep.

Afwerken.
Hoewel het kamertje nog afgewerkt moet worden, verven, luikje maken, latjes zetten en vloerbedekking leggen heb ik daar toch maar mijn werkplekje gemaakt en een kledingkast gezet, ik moet mijn spullen ergens kwijt.

Plan voor volgende week.
Beginnen aan de keuken en afvoer aanleggen, dat laatste is een aardig klusje omdat ik door de vloer, de muur en door de badkamer vloer moet, er is op het ogenblik daar geen afvoer.

Bloedprikken.
Woensdag moet ik weer mijn trombosewaardes laten meten in Oliveira do Hospital, dus die dag zal ik wel niets meer kunnen doen, voor de terugrit weer laden wat er over verhuisd kan worden.

Deze keer maar weinig foto´s, omdat het maar een kamertje van 3,30 x 2 meter betreft.

Samenvatting.
Ook nu weer het verhaal behoorlijk samengevat en de rest staat weer op Yoors.
Om deze blog uitgebreider te lezen en ook meer foto´s te zien kun je onderstaande link aanklikken en dan kom je rechtstreeks op mijn blog, je hoeft je niet aan te melden om alles te lezen en rond te kijken op geheel de Yoors omgeving. Het kan zijn dat je even later een aanmeldscherm krijgt maar dat kun je gewoon weg klikken.
Klik voor het hele blog

error: Content is protected !!