Consult oncoloog

Weer een consult bij de oncoloog.

Gisteren weer bloedonderzoeken en consult gehad bij de oncoloog in Coimbra.
Een uur rijden naar het ziekenhuis, de auto nog ergens in een straatje gratis kunnen parkeren, die 2 € maakt mij niet uit maar ik weet nooit hoelang het duurt in het ziekenhuis.

Ik moest nuchter bloed laten prikken, na mij gemeld te hebben hoefde ik maar 5 minuten te wachten, om 10 uur was ik klaar en meteen daarna een broodje gegeten dat ik meegenomen had, kopje thee van een van de vele vrijwilligsters gekregen. Daarna tegenover bij de pastelaria een kop warme chocolademelk gedronken met een pasteis de nata.

Ik had een afspraak om 11.20 bij de oncoloog en hoefde deze keer maar een half uurtje te wachten.
We werden voor de eerste keer verrast door cliniclowns, hoewel de gemiddelde leeftijd in de wachtkamers ongeveer 60 jaar is, werd het optreden met veel plezier ontvangen en was het een leuke afwisseling. 

De oncoloog heeft mij onderzocht, de lymfen voelden goed aan, bloeduitslagen waren goed, bloedplaatjes en markers binnen de marges, darmscan van juli ook goed, klein beetje vetafzetting rond de pelvis zei ze, ik heb de uitslagen gelezen (ik krijg veel uitgeprint mee) en las iets van verdikking in het operatie gebied.
Mijn markers lopen iedere keer heel iets op zag ik later thuis, vraag ik beide wel aan de chirurg in het consult half januari.
De klachten die ik heb na de behandelingen zoals zwakkere spieren, verminderde conditie en functionele impotentie horen er bij en daar kan ze niets aan doen, vitamines is prima verder.

Ik heb een hele hele kleine moedervlek op mijn bovenbeen en ik heb het gevoel dat die ietsjes ruwer wordt, de oncoloog maakt een afspraak met de dermatoloog in hetzelfde ziekenhuis voor mij, gewoon voor de zekerheid, ik zit daar toch in de molen en de lijnen zijn lekker kort en de service goed. 

Gezien de uitslagen en mijn algehele conditie pas in september 2018 weer bloedprikken, scan en consult. Hierna wordt bepaald wanneer de port-a-cath verwijderd kan worden.
Dus prima nieuws en geen reden om niet te genieten van de decembermaand.Toen ik klaar was naar een winkelcentrum gegaan en Kebab gegeten, weer eens wat anders en daarna naar een grote bouwmarkt shoppen op kosten van de verzekering. Weer de nodige spulletjes gehaald voor het herstel van het huisje en terrein.

2 reacties:

 1. Dag Albert en Marja.

  Gelukkig goede berichten. Pas weer ergens in september een controle. Positief dus. Als ik het zo lees is de eetlust en de energie wel oké. Die lijkt me ook wel nodig na de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Dat gaat ook niet in jullie kouwe kleren zitten.

  Benieuwd hoever al sprake is van herstel. Van jullie woning, de omgeving, de natuur. Druk bezig? Nog foto’s gemaakt? Hoe gaat het met de bewoners daar die dit ook hebben meegemaakt? Komend jaar zullen we zeker langs komen. Voor nu het allerbeste en groeten.

  Gerard en Ria.

  • Hallo Ria en Gerard,
   Eetlust prima, energie nog veel wisselend, soms zomaar ineens moe en dan komt het weer langzaam terug, ik pas mij wel aan al is dat niet gemakkelijk.
   Afspraak met de dermatoloog is al volgende week, 18 december, lekker snel.
   Ik heb sinds de brand, behalve foto´s voor de verzekering mijn camera niet meer uit de tas gehaald, komt wel weer.
   Natuur begint weer te herstellen, het heeft ook de laatste weken eigenlijk niet geregend, vanmorgen is het begonnen en hopelijk zet het door.
   Veel gedaan hier, badkamer dak geheel vernieuwd, nieuw sanitair, drukvat en geschilderd, ik moet alleen nog 2 lampjes aansluiten. Buiten nog 100 meter dikke waterslang voor de groentetuin leggen en een watertank kopen.
   Meeste werk is een nieuw houthok bouwen, palen en dakplaten heb ik al, moet een vloertje storten en muurtje metselen, planken heb ik nog niet de houtzagerij waar ik normaal mijn spullen haal is afgebrand.
   De rest zijn allemaal kleine dingen, gaat stiekem toch een hoop werk inzitten, maar we zijn goed weggekomen met deze toch nog beperkte schade gezien de gebeurtenissen.
   De mensen hier zijn druk bezig met de komende winter door te komen, vele zijn olijven en dieren kwijt, er is een hulpfonds van de staat, maar dat zal zeker niet alles dekken.
   We hopen jullie volgend jaar weer te zien, altijd leuk.
   Groetjes,
   Albert en Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.