Blog

Blog.

Op deze blog pagina beschrijf ik mijn dagelijkse leven in Portugal, mijn grootste hobby macro fotografie en de ontdekking van darmkanker, de onderzoeken, chemokuren, bestralingen en operatie in het IPO in Coimbra.

Ik probeer wekelijks de blog bij te werken, soms zal dat vaker zijn en andere keer wat minder, het hangt er ook maar vanaf wat ik te vertellen heb.
De blogberichten die ik geschreven heb in de tijd dat bij mij darmkanker werd geconstateerd heb ik hier geplaatst als een soort dagboek voor mijzelf, ik kan daarmee de emoties die dit met zich meegebracht heeft enigszins onder woorden brengen, ook is het een verslaglegging van de reis die ik doorgemaakt heb.
Misschien zijn andere mensen die in een anders talig land, in dit geval Portugal, er mee gered, ze kunnen dan lezen hoe ik het een en andere ervaren heb en hoe de onderzoeken, behandelingen en verzorging in zijn werk gaat. Ik had geen keuze, ik moest mij hier laten helpen omdat ik geen financiële binding met Nederland heb, maar ik ben op een geweldige manier door de mensen hier geholpen. Misschien dat anderen hier wat aan hebben en het helpt bij hun keuze of de weg die zij moeten afleggen.

Ook probeer ik wat te vertellen over het dagelijkse leven dat zich hier afspeelt en waar ik mee te maken heb, dat kan positief en negatief zijn, maar mijn ervaringen zijn hoofdzakelijk prettig, tja je loopt wel eens tegen rare en bureaucratische dingen aan, maar als je met de flow meegaat en vooral niet er tegen in is het een goed land om in te wonen. De mensen zijn hier echt aardig en betrokken, er is weinig haat en nijd naar buitenlanders toe, natuurlijk moeten we ons aanpassen maar dat is voor mij geen enkel probleem, ik voel mij hier prettig en heb voorlopig geen drang om terug naar Nederland te gaan.

2 reacties:

 1. DagAlbert,

  Bij toeval vanwege het zoeken van ‘spinnen in Portugal’, kwam ik op uw site.
  Met interesse las ik zo uw motivatie van uw blog. Zelf ben ik geen bekende met bloggen maar gelukkig wel met de mail.
  Toeval of niet, mijn man zit nu voor 18 dagen in Portugal bij vrienden dichtbij Tomar.
  Hij is vooruit gegaan om eens ‘polshoogte ‘te nemen of Portugal ons wat meer zou bieden dan Lelystad! Hij is zoekende voor grond en een huisje.
  Dit echter gaat niet over 1 nacht ijs. Zeker niet nu ik zelf na 3 jaar nog steeds ex- patiënte ben in het Antoni van Leeuwenhoek. ( ben de 5 jaar nog niet door ) Dat is de reden waarom ik u schrijf. Ik las dat u mede lotgenoot bent in deze ziekte. U heeft een blog geschreven/ schrijft en ik heb dit gedaan door en boek te schrijven. Deze is momenteel te koop …Nooit verwacht trouwens dat dit onderwerp in mijn geval Uitgezaaide oorspeekselklierkanker naar buiten zou worden gebracht.

  Mijn vraag is: Hoe regelt u uw medicatie? Ik las dat u niet medisch meer verzekerd bent in Nederland.
  Mag ik vragen, aan u als deskundige op ons gebied qua ziek zijn, hoe u dat regelt?
  Dat is eigenlijk voor mij de hobbel om niet te verhuizen. Helaas moet ik bepaalde medicatie levenslang blijven slikken. Dan krijg je al snel de gedachte: “Dat zal daar in Portugal niet kunnen/ voorhanden zijn? Of je moet het zelf gaan bekostigen?

  Ik begrijp dat ik u misschien overval met deze kwestie. U bent wel iemand die ons misschien een stukje ervaring kunt delen waardoor onze keuze wellicht rooskleuriger kan gaan uitvallen.

  Heel hartelijk dank voor uw tijd om mijn mailtje te lezen. Ik hoop op een berichtje terug! Ik begrijp van het telefoontje vanmiddag van mijn man dat het weer niet veel beter is dan hier. De zomer zal absoluut beter zijn!

  Met zeer vriendelijke groeten,
  Lennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.