Bloedonderzoeken en echo´s

Bloedonderzoeken en echo´s.

Afgelopen week bloedonderzoeken en echo´s gehad omdat Ik het laatste jaar steeds meer gezondheidsklachten heb die niet aan kanker maar misschien wel aan de behandelingen gerelateerd zijn. Een aantal zaken met mijn oncoloog en chirurg besproken, mijn bloedonderzoeken in het gespecialiseerd ziekenhuis zijn goed en ze zijn daar zeer tevreden over mijn lichamelijke toestand en ik mag van geluk spreken zeggen ze, dat is ook zeker waar. Verder onderzoek valt buiten hun specialiteit en moet/kan in een gewoon ziekenhuis.

Ik heb een goede band met het verplegend personeel bij de dokterspost in Oliveira do Hospital, mijn klachten eens op een rijtje gezet, door Google Translate getrokken en hier en daar wat toegevoegd en uitgeprint. Ik denk zelf schildklier gerelateerd of een tekort aan iets.
Aangezien de dokter er maar een af en toe is en ik die zelfs nog nooit gesproken heb, heb ik het briefje aan de verpleger gegeven. Hij was zo vriendelijk dit een dag of wat later aan de dokter te laten zien met wat extra uitleg.

Een paar dagen later lagen er een stel aanvragen voor onderzoeken voor mij klaar. 8 Vellen papier met bloed en urinetesten, 28 stuks en 3 echo onderzoeken.

Dag later, 8 maart met de aanvragen naar het ziekenhuis gegaan, mij gemeld bij de receptie, de papieren voor bloed,- en urine werden testen gescand en ingevoerd.
Voor de echo´s moest een afspraak gemaakt worden, kon op 9 maart !! Zo snel had ik het niet door dat het al een dag later was.
Even later werd ik binnen geroepen voor bloed,- en urine afname en ik stond binnen 25 minuten weer buiten, deze uitslagen kan ik over 8-10 dagen ophalen.

9 Maart dus weer terug voor de echo´s, de afspraak stond om 16 uur, was er netjes om 15.45, weer gemeld, papieren ingescand en mocht in de hal wachten. Even later werd ik binnen geroepen, op onderzoektafel liggen, keel bloot maken en met echo de schildklier onderzocht. Daarna mijn alvleesklier, milt, lever, nieren en ook de prostaat, ik moest komen met een volle blaas, aangezien ik al eerder interne echo gehad heb na het verwijderen van een stuk darm gaat dat niet meer zo gemakkelijk en werd het via de huid gedaan. Toen plassen en nog een echo met een lege blaas.

Daarna wachten in de wachtkamer, een half uur later kreeg ik een gesloten enveloppe met uitslagen. Alles bij elkaar stond ik binnen een uur weer buiten.
Als ik ook de bloeduitslagen heb geef ik deze aan de verpleger en zal hij wel een afspraak bij dokter maken om e.e.a. te bespreken en kijken wat er uitgekomen is en welke kant het op kan/moet.

Hier gaat het zo dat de patiënt zijn/haar de uitslagen, scans en foto´s van medische onderzoeken zelf bewaard en gewoon ik kan zien, wel pas als deze besproken zijn met de dokter. Alle gegevens worden in het systeem gezet.

Aangezien ik vrijstelling heb hoefde ik helemaal niets te betalen, ook niet de eigen bijdrage.

Los van bovenstaande, de auto is gemaakt, de garage heeft de bumper gespoten en een nieuw achterlicht geplaatst.

4 reacties:

 1. Leuk weer eens wat van je te horen, dank je wel.
  Opgeven kan altijd nog Theo, maar niet zo snel hoor.
  Hopelijk komende week wat er aan scheelt en misschien is het op te lossen door pilletjes.
  Nederland is vooral duur, gisteren uitgerekend en ik zou dan toch ongeveer 20-30 uur per week moeten gaan werken, tja en op mijn leeftijd vind dan maar iets.
  Ik heb nog tijd om te beslissen.
  Groetjes natuurlijk aan thuis.

  • Theo Dinnessen

   Goedemorgen Albert,
   Hoe gaat het nu met je, allemaal wel spannend hoor.
   Hebben de pilletjes nog wat positiefs gebracht?
   Zit er nog een vakantie in naar nederland, Oss dus?
   Nederland is inderdaad duur en om nu nog te gaan bijwerken lijkt mij geen optie, haal uit het leven wat erin zit en geniet.
   Vandaag is er in Nijmegen een City Praxis geopend, een nieuw concept van Praxis.
   https://www.gelderlander.nl/nijmegen/verbouwing-achtste -praxis-city-verloopt-snel-dinsdag-open-in-centrum-nijmegen~aa7fb08/
   Groet sterkte en spreek je later weer, Theo.

   • Goedemorgen Theo,
    Ik heb voor de cholesterol geen pilletjes genomen, ik heb mijn voeding aangepast (minder vetten en suikers) en ik voel mij al een stuk beter. De zwakkere spieren en soms pijn in mijn benen heeft te maken met de behandelingen en daar moet ik mee leren leven. Wandelen in redelijk vlak gebied kan ik uren, maar 2 keer een trap op lopen is erg zwaar, zowel voor mijn benen als voor mijn conditie.
    Ik denk niet dat er dit jaar een reisje Nederland voor mij in zit, we zijn hier bezig met een oud huisje, veel papierwerk en zaken regelen en dan nog opknappen en daar gaat de komende maanden veel tijd in zitten. Daarover later meer 🙂
    Alles trekt weer aan in Nederland en dat is goed nieuws voor Praxis en woon, tuinbenodigdheden, gelukkig maar.
    Komt allemaal goed.
    Groetjes ook aan je gezin.

 2. Theo Dinnessen

  Hoi Albert, al een tijdje geen contact met je gehad maar zo nu en dan bekijk ik je blog. Je hebt behoorlijk wat te doorstaan en dat vind ik erg knap van je. Hoe je toekomst eruit gaat zien is nog een verrassing. Voor het weer en temperatuur zou ik niet naar Nederland gaan, enkel voor vakantie, maar gezien je gezondheid is dit wel een optie. Ik wens je daar toch alle goeds en dat je gezondheid je niet in de steek laat. Geniet er zoveel mogelijk van en laat je niet kisten. Hartelijke groet vanuit een guur Beuningen. Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.