Begonnen met verbouwen

Begonnen met verbouwen in het nieuwe huisje.

Zoals in de vorige berichten te lezen hebben we een oud opknaphuisje gekocht en heb ik er veel uit gesloopt.
Nu begonnen met verbouwen en repareren.

Elektra bedrading.
Compleet verwijderd en bezig alles nieuw aan te leggen, ik gebruik flexibele buis van 20 mm en trek daar overal 3 x 2.5 mm² door. Ik leg overal aardedraad naar toe, misschien overbodig maar ik ben toch bezig en uiteindelijk maakt dat op de kosten niet zoveel uit. Zoals het er nu naar uitziet maak ik 8 groepen. We hebben 4 ruimtes en die krijgen elk hun eigen groep, waarschijnlijk overbemeten maar ook beter mee verlegen dan om verlegen. De schuur, de wasmachine, oven en badkamer/aanbouw erbij kom ik op 8 groepen, die komen achter 2 differentiaalschakelaars (aardlekschakelaars) te hangen en daarvoor weer een hoofdschakelaar. Twijfel nog een beetje of ik de aardpen(en) zelf sla of dat ik dat laat doen, nog even meer informatie over op vragen.
Ik leg alle bekabeling en stroompunten zelf aan, de groepenkast laat ik plaatsen, dat is teveel voor mij. 

De binnenkant van de buitenmuren.
Voorzie ik van houten rachels en daar monteer ik gipsplaten tegen aan, werkt snel en gemakkelijk. De platen zijn hier 120 cm breed is weer net anders dan in Nederland, ze kosten dan ongeveer 8 € voor een plaat van 260 cm lang. Ik heb er 18 gekocht en die werden gratis thuis gebracht.
De binnenmuren zijn in een betere conditie dus die hoeven niet.

Plafond en vliering.
Nieuwe balken in het plafond gelegd en daar ook weer rachels op gemonteerd, daarboven 6 cm glaswol als isolatie en tegen het geluid, werkt meer dan prima vind ik. Tegen de rachels houten schrootjes, werkt gemakkelijk en geeft toch een natuurlijk gevoel. Ik heb de schrootjes met clips vast gezet, om niet elke keer op mijn duim te slaan gebruik ik schroefjes in plaats van spijkers.

De slaapkamer
Die is een heel eind klaar, dat wilde ik ook want ik blijf nu regelmatig slapen, dat scheelt enorm met reistijd en reiskosten maar het is ook veel minder vermoeiend.
Dat laatste moet ik opletten, ik ben de afgelopen weken ongeveer 6 kilo afgevallen, ik zit nu onder de 70 kilo en vlakbij mijn laagste gewicht ooit sinds ik ziek werd. Gelukkig ben ik bijna door het zwaarste werk heen, kan ik daar meer slapen, eten en wat rustiger aan doen. 

Ik heb het verhaal ingekort en maar een paar foto´s bijgeplaatst.
Sinds 1,5 jaar schrijf ik blogs en zet ik op foto´s op Yoors, dat is een Nederlandse social media site die totaal anders met je gegevens omgaat dan Facebook.
In het verdienmodel delen ook de leden mee en ik heb al enkele keren leuke bedragen uit laten betalen, wordt er niet rijk van maar kan leuke dingen kopen voor mijn hobby.
Om deze blog wat uitgebreider te lezen en ook meer foto´s te zien kun je onderstaande link aanklikken en dan kom je rechtstreeks op mijn blog, je hoeft je niet aan te melden om alles te lezen en rond te kijken op geheel de Yoors omgeving. Het kan zijn dat je even later een aanmeldscherm krijgt maar dat kun je gewoon weg klikken.

Begonnen met verbouwen op Yoors.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

error: Content is protected !!