Allemaal veranderingen

1 Januari is altijd een mooie datum om veranderingen door te voeren die allang spelen en noodzakelijk zijn. Deze maand ga ik de site aanpassen.

Met bloggen ga ik helemaal stoppen, ik heb geen zin meer om over mijn leven en bezigheden te schrijven, het is allemaal zo plastisch en er is geen ruimte voor echte diepgang en gevoelens, de laatste hebben overigens op de site en in werkelijkheid toch geen weerklank.
Reactiemogelijkheid komt aan het einde van de maand helemaal te vervallen, alle bestaande reacties zijn of worden verwijderd, die zijn oud en vaak niet meer ter zaken doende en met de komst van de AVG wet is het niet meer wenselijk of geoorloofd om ze te bewaren.
Mensen kunnen mij altijd mailen (mailadres staat op de contactpagina), bellen (al 10 jaar hetzelfde nummer) of Skypen, beter nog in het echte leven elkaar opzoeken voor een goed gesprek of een fijne wandeling.

Ik heb mij het afgelopen 1,5 jaar een heel eind terug getrokken van social-media en dit is de volgende stap. Ik heb alleen nog Signal op mijn telefoon en dat gebruik ik eigenlijk ook weinig, dus misschien ook maar verwijderen. Voor mij werkt mailen en eventueel Skype op de pc het prettigste.
Ik schrijf nog wel blogs op een site maar dat zijn meer reisverslagen, fantasie verhalen naar aanleiding van schrijfuitdagingen / opdrachten en ik maak af en toe gedichtjes in combinatie met een eigen foto.

Hoe gaat de site er uit zien ?
De indeling van de voorpagina blijft ongeveer hetzelfde, de slider (de bewegende foto´s) wil ik vervangen door de laatste aanpassingen die ik maak, of dat dat lukt weet ik niet, anders verdwijnt die helemaal.
De grote blokken waarop geklikt kan worden blijven maar gaan allemaal op volgorde rouleren en vervallen op een gegeven moment, dus niet alleen de bovenste 4.
Ik ga vooral foto´s plaatsen, aangezien de meeste in de reeds bestaande pagina´s bijgevoegd kunnen worden, veranderd daar eigenlijk niets aan, alleen komt dan die pagina vooraan te staan in de eerder genoemde blokken. Alle pagina´s staan boven in de menubalk, ook de nieuwe komen daar. De verhalen en gedichtjes komen op dezelfde manier in de roulerende blokken en menu.

Wat ga ik komend jaar doen ?
Het huis afmaken, er is nog veel te doen, ik doe bijna alles alleen en er ging en gaat nog veel tijd en energie in zitten.
Een groentetuin opzetten op een gehuurd landje van 300 m2 vlakbij huis.
Heel veel wandelen en fietsen, vooral in de omgeving, maar de fiets kan in de auto dus kan ik ook in andere delen van het land gaan fietsen.
Sinds de eerste week dat ik ziek werd loop ik met de gedachte rond om naar Santiago de Compostella te gaan, echter toen besloten de behandelingen te ondergaan. Het is ongeveer 350 kilometer lopen, ik denk er minimaal 2 weken over te doen, ik moet eens kijken of mijn lichaam dat aan kan. Praktisch zaken moet ik nog uitzoeken, hoe los ik mijn vele toiletbezoek op en waar slaap ik. Ik hou niet van hotels dus een tentje, slaapzak en luchtbed mee, en wat is de beste tijd van het jaar, hoe is de ziekenhuis planning en hoe kom ik terug ? Ik doe het zeker niet uit geloofsovertuiging maar voor de innerlijke rust en ervaring, de tocht ga ik alleen doe maar soms loop je tijdelijk met andere mensen een stukje op las ik, maar alles alleen vind ik ook prima.
Natuurlijk veel foto´s maken en mij eindelijk verdiepen in fotobewerking.
Steden en bezienswaardigheden bezoeken, dat is er de eerste jaren door mijn vele noodzakelijke klussen niet van gekomen, daarna lang door ziekte ook niet. Ik zal dat hoofdzakelijk alleen moeten doen omdat er weinig initiatieven komen en interesse is.
Wat gaan klussen in de schuur, vooral veel verschillende vogelhuisje maken. Ik wil nog eens een bovenfrees en compressor met nietpistool hebben. Compressor is ook handig voor schoon blazen en banden oppompen.

4 reacties:

 1. Hallo Albert
  Hetzelfde geldt ook voor mij , ik heb altijd je blogs gelezen en vond het leuk hoe jij over je leven in Portugal schreef , ik vond het boeiend hartelijk dank daarvoor.
  Nog veel geluk en gezondheid gewenst
  Grt Hans

  • Hallo Hans,
   Ook jij bedankt voor het compliment.
   De site verdwijnt niet en ik ook niet, maar ga het wat anders doen en de pagina´s uitbreiden met meer informatie en foto´s.
   Misschien maak ik toch iets van een maandblog gezien de reacties die ik gehad heb.
   Groetjes, Albert

 2. Dank je wel Ruud, jullie ook de beste wensen en vooral veel gezondheid.
  Ik schrijf en plaats nog aardig wat af op http://www.yoo.rs.
  Op mijn eigen site zal ik mij voorlopig meer gaan richten op foto´s en reisverslagen van tripjes in Portugal en af en toe een mening die ik kwijt wil, dus in die vorm zal ik zeker nog schrijven. Maar het bloggen als zijnde een soort dagboek daar ga ik mee stoppen.
  Groetjes, Albert

 3. Beste Albert,

  De beste wensen voor jou en je vrouw.
  Bedankt voor je boeiende schrijfsels welke ik altijd met veel interesse en bewondering heb gelezen.
  Ik begrijp je besluit om te stoppen maar vind het wel jammer.
  Hartelijke groet en goede gezondheid,
  Ruud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.