Albert

Ik ben Albert van den Berg, geboren 03-08-1957 in Oss (NB)

Hoewel ik gewoon Albert heet wordt ik in Portugal altijd Albertus genoemd, in ziekenhuis en kantoren vaak voluit, Albertus Jan Johannes van den Berg, lastig uit te spreken voor ze 🙂
Te vroeg van school gegaan, wel mijn technische opleiding afgemaakt en diploma gehaald. Slagers Vak Opleiding gevolgd bij Unox en daar 5 jaar gewerkt. Daarna nog ruim 1 jaar winkelslager geweest en 1 jaar bij Hendrix in Druten gewerkt.

Het slagersvak vaarwel gezegd en bij Philips Oss begonnen, eerst als operator, daarna magazijn/inkomende goederen en nog een poosje inkoper/planner geweest.
Daarna naar EMI, begonnen als Shiftleader in het magazijn, door mijn ervaring met computers, documentatie, procedures,ISO normeringen en kennis van wetgeving ben ik  Waste & Recycling Coordinator  geworden,  later ook de leiding van de afdeling gekregen. Bij de afdeling Plant Engeneering ook de coordinatie van inspecties en milieurapportages op mij genomen.
Toen EMI overgenomen werd door MediaMotion voelde ik mij daar niet meer thuis en kon niet meer achter mijn werk staan en besloten er mee te stoppen. het plan was 1 jaar te reizen en dan weer een baan te zoeken.

Echter toen we vrienden opzochten in Portugal zijn we verliefd geworden op dit land, de mensen en de vrijheid. We hebben toen besloten hier te gaan wonen. We hadden altijd al het plan te emigreren als ik met 55 zou stoppen, het is 5 jaar eerder geworden.
In de tussentijd (koopcontract tot verhuizing) een maand of 4 bij de Praxis in Wijchen gewerkt, heerlijke tijd met hele fijne mensen.

Ik heb het hier in Portugal goed naar mijn zin, voel mij hier gelukkig en de omgeving en rust zijn goed voor mijn gezondheid. Sinds ik hier woon heb ik geen problemen meer met mijn hypoglycemie, hooikoorts en trombose. Ook mijn gewicht blijft hier lekker op peil.
Ik mis mijn zoons natuurlijk wel, ik troost mij met de gedachte dat het volwassen en slimme jongens zijn die hun weg in het leven gevonden hebben, ze hadden toch eigenlijk al hun eigen leven en bezigheden. Paar jaar later was misschien ook mogelijk geweest, maar soms lopen dingen zo in het leven.
Ons eerste kindje Bianca is helaas 6 dagen na de geboorte overleden. Daarna gelukkig 2 geweldige zoons gekregen en later 2 hele leuke schoondochters.

Ik ben redelijk sportief en heb een hele goede conditie, sporten doe ik niet meer, maar ben wel erg actief bezig op het terrein, ik probeer veel te wandelen, ik fotografeer veel en dan tijdens het wandelen kan ik rustig doen wat ik zelf wil.
Helaas vorig jaar ziek geworden en door de behandelingen veel aan conditie ingeleverd. Nu bezig aan een nieuwe toekomst.
Ik heb vele jaren met Pentax gefotografeerd maar ben over gestapt naar Olympus, vooral door het gewicht.
Meeste doe ik macro en natuurfotografie, portretten maak ik eigenlijk nooit.

Reacties zijn gesloten.